Az orosz elnök a megszállt Krímbe is ellátogatott.

Mariupolba tett munkalátogatást Vlagyimir Putyin orosz elnök – közölte vasárnap a Kreml sajtószolgálata az MTI híre szerint.

Váratlanul Mariupolba látogatott Putyin, megnézte az orosz csapatok által lebombázott színházat is

Az orosz elnöki sajtóiroda által kiadott képen Vlagyimir Putyin orosz elnök (középen) látható, mellette Tihon Sevkunov metropolita (jobbra), a Kultúra Pátriárkai Tanácsának elnöke, akik Mikhail Razvozhayev (balra) szevasztopoli kormányzót hallgatják, amint a Krím és Szevasztopol állami státuszáról és Oroszországgal való egyesüléséről szóló népszavazás 9. évfordulóján a Chersonesos Taurica történelmi és régészeti parkba látogatnak.

Fotó, címlapkép: Russian Presidential Press Office Handout/AFP

A moszkvai tájékoztatás szerint az elnök helikopterrel érkezett Mariupolba, majd a városon áthajtva megtekintett több létesítményt, és beszélt a helyi lakosokkal. Marat Husznullin miniszterelnök-helyettes beszámolt az államfőnek az újjáépítési munkálatok állásáról, valamint az új lakónegyedek, szociális, oktatási és egészségügyi létesítmények, a közmű-infrastruktúra építéséről.

Putyin szót váltott a Nyevszkij lakótelep lakóival, és felkereste az egyik család otthonát. Az elnök járt a város tengerpartján a jachtklub közelében, a színház épületénél és más helyi nevezetességeknél.

Előző nap az orosz vezető a Krím félszigeten tett előre nem bejelentett látogatást, a terület Oroszországhoz csatlakozása ügyében megrendezett referendum kilencedik évfordulóján. Mariupol felkeresése az első ismertté vált alkalom, hogy Putyin az Ukrajna ellen tavaly februárban elindított "különleges hadművelet" során megszállt területen járt.

Forrás: mti.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Nyilvánvalóan békére lenne most szükség, ezt senki sem vitatja, de kérdés, hogy ezt miként lehet elérni. Ha most békét kötnének az ukránok az oroszokkal, akkor vélhetően területeket lennének kénytelenek átadni a megszállóknak, talán örökre. Minden bizonnyal a Krím-félszigetről is le kellene mondaniuk, mint ahogy a három keleti régióról is. Persze az is kérdés, hogy ezzel megelégedne-e Putyin, mivel neki az ország bekebelezése volt a célja, nem az, hogy „felszabadítson” három keleti régiót és elismertesse a Krím-félsziget szuverenitását az ukránokkal. A helyzet viszont az, hogy mivel jelenleg az ukránok állnak győzelemre, ezért kevéssé feltételezhető az, hogy belemennének egy ilyen békeszerződésbe, tehát többet követelnének, amivel Putyin nyilvánvalóan nem értene egyet, tehát a megállapodás sem születne meg. De miért a megtámadott ukránoknak kellene térdre ereszkedniük a béke eléréséért? Miért nem mond valamit az Orbán-kormány az oroszok hozzáállásáról ebben a kérdésben?"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
Elmebeteg rohadék, de a gyilkos mindig visszatér a helyszinre,,,...
Juhász István
Megfordult már a fejemben, hogy ugyan mit szólna pl. a Magyar Parlament, ha Erdogan bejelentené, hogy MAGYARORSZÁG török terület, hiszen több mint 150 évig itt nyaraltak... Nyomatékositaná a NATO egyik legfejlettebb haderejének a bevonásával, és eljönne FELSZABADITANI, NÁCITALANITANI Magyarországot. Már csak azért, mert az OROSZOK ezt teszik. EGYENLŐRE... nem velünk, de ami késik, nem múlik. Romániát, Moldovát illetően már NYILATKOZGATNAK . Ha Ukrajnát sikerülne szétszakitaniuk, és OROSSZÁ tenni, gondolja valaki, hogy MEGÁLLNÁNAK ? Evés közben jön meg sz ÉTVÁGY...
kereső
@KisTehen: Hi-hi...megpróbálta, már a kezdetekkor, amikor a kommandósai leszálltak a hosztemeli reptéren, hogy likvidálják az ukrán elnököt, a kormányt. És, mi lett a vége? Az elit csapatokat úgy verték el az ukránok, mint a pinty.Az orosz 60 km-es harckocsi konvojból meg rozsdás mementó lett. Pedig akkor a "nyugat" még nem is küldött fegyvereket. De menjen csak- az ukránok bizonyára méltó módon fogadnák- és azok a magyar harcosok is, akik az ukránokkal együtt az 56-os zászló alatt harcolnak- mert a jelkép azt mondja: ruszkik haza! Te meg húzd meg magad Moszkvában, amig teheted- az árulókat sem az elárultak, sem azok nem szeretik, akik most még hasznot húznak belőlük. Az áruló- a spion, az mindkét oldalon ugyanúgy megvetett.Erre figyelmezzél barom, amikor időnként kitekintesz putyin farpofái közül.
kereső
@KisTehen: @KisTehen: Na, ne mond! Honnan szoptad, melyik patádból? Ha igy lett volna, akkor nem ujjongsz itten 2022 február 25.-én, hogy két hét alatt az oroszok a "blitz krieg " -gel elfoglalják teljes ukrajnát, janukovics visszajön-.-miután meggyilkolják Zelenszkijt és egész családját, majd prigozsin a wagneresek tulajdonosa elfoglalja az elnöki széket Kijevben. Marhák-marhája vagy, mert arra sem emlékszel, hogy akkoriban mit irtál. Dokumentálva vagyon, hogy az USA , Anglia azután kezdett fegyvereket szállitani az ukránoknak, amikor bebizonyosodott, hogy nem a tengerbe hordják a vizet.
drrotf
Putyin a látogatása során kijelentette hogy"Az oroszok dicsőségére ezt mind mi csináltuk!", és a romokra mutatott!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.