Humza Yousafot, a skót kormány eddigi egészségügyi miniszterét választotta kedden Skócia új miniszterelnökévé az edinburgh-i parlament.

Megválasztották Skócia új miniszterelnökét

Fotó: Jane Barlow / POOL / AFP

Az előző skót kormányfő, Nicola Sturgeon február 15-én jelentette be teljesen váratlanul, hogy távozik a Skóciában kormányzó, függetlenségre törekvő Skót Nemzeti Párt (SNP) éléről és így a skót miniszterelnöki tisztségből is.

Utódját az SNP tagsága választhatta meg online és postai voksolással, és a jelöltek közül Humza Yousaf kapta a legtöbb szavazatot.

Így ő lett az SNP új vezetője, és a skót parlament kedden megválasztotta Skócia új miniszterelnökévé is.

Forrás: mti.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Maccska: húsvétra kérj a szüleidtöl egy mesekönyvet, a te értelmi szintedhez csak az passzol! :)
Maccska
@csak úgy...: HÓDOLAT A CSODÁLATOS DELONNAK!

Régi történet ez már, de érdemes újra és újra feleleveníteni, ahogy a világ egyre gyorsabb ütemben rothad széjjel:

A Francia Filmakadémia szándéka szerint Alain Delonnak ítélte volna oda az Arany Pálma életmű kitüntetést. Ez a jelölés valóban meg is történt, ám egy, az USA-ból (honnan máshonnan?) indult petíció felszólította és agresszív módon követelte az akadémiától, hogy ne ítélje oda neki a díjat, kijelentve, hogy ez a színész egész életében "rasszista, szexista és progresszióellenes" volt.
Maccska
@csak úgy...: 2. Nem tudott több „francia filmet” csinálni! Egyszer csak panaszkodni kezdett, hogy már csak két francia maradt az egész stábból, a kábelek és a lámpák. Hogy a fenébe – kérdezte tőlem – hogyan készítsünk filmeket az ősi keltákról és gallokról Hamiddal és Abdullahhal?
Emmersson71
@Maccska: Biztosan ott is megreformálták a helyi SZFE-t :P Náluk nincsen francia film, nálunk meg Pappa Pia készül és Aranybulla :P
Pálinkás Pál
@Eladott Ország: tegnap, 17:52...és ezzel mit akarsz mondani...?..a puhos is itt született, mégis koszos román cigány...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.