Az ukrán elnök úgy látja, az efféle intézmények csődjét mutatja a tény, hogy az oroszok lehetnek a szervezetnél soros elnökök.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombati videóüzenetében kifogásolta, hogy Oroszország az ENSZ Biztonsági Tanácsának soros elnöke – írta meg az MTI híre nyomán a 444.

Zelenszkij szerint reformra van szükség az ENSZ Biztonsági Tanácsánál, amelynek soros elnöke most Oroszország

Fotó: Illusztráció/YouTube/Ofisz Prezidenta Ukraini

Zelenszkij a videójában úgy fogalmazott, reformra van szükség az ENSZ Biztonsági Tanácsánál, mert Oroszország egy nappal korábban "megölt egy öthónapos gyermeket", most meg átvette a soros elnöki tisztet a Biztánsági Tanácsnál. 

"Nehéz elképzelni valamit, ami jobban mutatja az efféle intézmények teljes csődjét”

– mondta a videóüzenetben Zelenszkij elnök.

Oroszország elnökségét a cikk szerint korábban Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter "a történelem legrosszabb április tréfájának" nevezte. 

A Biztonsági Tanács elnöksége egyébként havonta váltakozik, a szervezetben résztvevő öt állandó és tíz nem állandó tag ábécésorrendben váltják egymást. Legutóbb Oroszország 2022 februárjában volt elnök, pont abban a hónapban, amikor megtámadta Ukrajnát. 

A cikk szerint Ukrajna újabb szankciót léptetett életbe Oroszországgal szemben, a listára vállalatok százai mellett 650-nél több személy került fel. Utóbbiak között van az orosz pénzügyminisztérium, az orosz parlament felsőháza, de az iráni Forradalmi Gárda is (mivel az ukránok szerint Irán harci drónokkal látja el az oroszokat). A szankciós büntetések többsége tíz évre szól, de a listán szereplők közül csak keveseknek van Ukrajnában vagyona. 

A lista ukrán szereplői közt van Vjacseszlav Bohuzlajev, a Motor Sich zaporizzsjai turbinagyár volt igazgatója. A cégvezető tavasz ősz óta van előzetes letartóztatásban, mert a gyanú szerint összejátszott Oroszországgal.

Forrás: mti.hu, 444.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@m73: 12.10

A példamutatás sosem árt. Ha már változást akarunk.
Nyírfa
@m73: 14.27

Ha az ember példamutatásra adja a fejét, akkor nem válogat, hogy ennek felmutatom, miként lehetne másképpen is kommunikálni, ne adj' isten, élni, de annak nem, mert nem érdemli, meg sem érti.
A példa az példa, függetlenül bárki személyétől.
Volt egy ismerősöm, vele kapcsolatban szaladt ki a számon először, hogy elég őt néznem, és tudom, hogy mi az, amit én semmiképpen nem akarok. Az ismerősömet bármikor, bárhol be tudom helyettesíteni, itt pl. Shikarival, de nem ő az egyetlen.
Amúgy ez a bizonyos ismerős nagyon csúnya véget ért.
Nyírfa
Ha már biztonság:

Tegnap feltörték a freemail-fiókomat, ami még soha nem fordult elő, pedig elég régóta lógok az interneten.
Nem onnan vagyok itt, az ottani levelezésemet, minden adatot töröltem, regisztrációkat szüntettem meg, illetve módosítottam.
Vigyázzatok!
SÍva
Szerintem meg elenszkíjre nincs szükség! Már rég meg kellett volna kezdeni a tárgyalásokat és nem beáldozni az ukrajnában élő férfiak nem védett részét! Érti aki és ahogy akaraja!
Havanagi
@Nyírfa: Mi lett az ördög űgyvédjével ?Mi lett a felcsúti polgármester jelölttel?Weisz Tamás?
444.hu/2014/05/05/az-ember-aki-egy-rendorautoban-lett-ongyilkos-de-nem-tudjuk-hogyan.
Bogdán László?
Az ő haláluk valakiknek a lelkén szárad,akik ma is vígan élik világukat.
Nyírfa
@Havanagi: Hozzáteszem: Váradi András.
Egyszer megtudjuk, és a közvetlen/közvetett elkövetők , így vagy úgy, el fogják nyerni a büntetésüket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.