Felfüggesztették azt a koszovói albán rendőrt, aki a gyanú szerint rálőtt egy koszovói szerb civilre kedden – közölte a szerbiai közszolgálati televízió (RTS).

Dagad a botrány: Koszovói rendőr lőhetett rá a szerb civilre, felfüggesztették
Fotó: Pixabay

Az RTS beszámolója szerint

a szerb férfi a reggeli órákban az észak-koszovói Leposavic és a koszovói Mitrovica közötti útszakaszon felállított koszovói rendőrségi ellenőrző pont mellett haladt el, amikor valaki rálőtt. A férfit kórházba szállították, orvosai tájékoztatása szerint túl van az életveszélyen.

A helyszínen abban az időpontban csak a koszovói rendőrség járműve tartózkodott, így a feltételezések szerint csak a rendőrök tüzelhettek.

A belügyminisztérium felfüggesztette a rendőrt, aki a feltételezések szerint leadta a lövést, de a rendőrségi járműben tartózkodó további három rendőrt is, mert nem jelentették az esetet.

A belügyminisztérium reggel még azt közölte, hogy nem volt közük az esethez, később ezt módosították arra, hogy a rendőrök nem jelentették, mi történt.

Ana Brnabic szerb miniszterelnök szerint a nemzetközi közösségnek el kellene ítélnie az esetet, és meg kellene védeni a Koszovóban élő szerbek békéjét és biztonságát.

Koszovó 2008-ban egyoldalúan kiáltotta ki függetlenségét Szerbiától, de Belgrád továbbra is saját tartományának tartja a többségében albánok lakta területet. Az 1,8 milliós Koszovóban körülbelül százezer szerb él, ötvenezren tömbben, az ország északi részén, ahol gyakoriak a helyi albánok és szerbek közötti összeütközések.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Semmi közünk hozzá!!
Szerb belügy!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.