A jelentés szerint nem csak civileket gyilkoltak, de foglyokat kínoztak, fosztogattak, valamint lányok és nők tucatjait erőszakolták meg a Wagner-zsoldosok.

ENSZ: Putyin kedvenc zsoldosai félezer embert mészároltak le Maliban

A Wagner-csoport jele egy belgrádi házfalon. Kép: OLIVER BUNIC / AFP

Több mint 500 ember lemészárlásában vett részt a Wagner-csoport 2022 márciusában az ENSZ emberi jogi hivatalának jelentése szerint – írja a Guardian. Az orosz zsoldosok a nyugat-afrikai Mali Mopti régiójának Moura nevű településén követték el a feltárt bűnöket, miközben az ország hadseregével együttműködve terroristák ellen kellett volna harcolniuk.

A szemtanúk szerint mindenkit meggyilkotlak a zsoldosok, akit gyanúsnak ítéltek valamiért. Bár a hivatalos számok szerint minden áldozat fegyveres terrorista volt, az ENSZ arra jutott, a legalább ötszáz halott közül csak 60-100 volt iszlamista milicista.

A jelentés arra is kitér, hogy Mourában lakóházakat fosztottak ki, valamint lányok és nők tucatjait erőszakolták meg a Wagner-zsoldosok. Mindezt öt nap leforgása alatt tették.

A jelentés műholdfelvételek, szemtanúk és áldozatok beszámolói, kiszivárgott levelezések és más bizonyítékok alapján készült.

Forrás: The Guardian

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Mali messze van
Befolyásunk arrafelé szinte 0!!!
A helyzetet nem mi fogjuk +oldani az 100%!
csak ennyi
barátilag
justhpeter
Azért a Toporzékmanót kiküldené Wagnerékhez tárgyalni Maliba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.