Nem lehet kizárni egy Oroszország és a NATO közti háborút. Amennyiben kitörne, Csehország az első pillanattól kezdve részese lenne – erről beszélt Karel Rehka, a cseh hadsereg vezérkari főnöke hétfőn Prágában egy biztonságpolitikai konferencián.

Aggasztó szakértői vélemény: lehetséges az Oroszország és a NATO közti háborúArmend NIMANI / AFP

Egy ilyen forgatókönyv ellen csak felkészültséggel és elrettentéssel lehet védekezni – szögezte le.

Oroszország és az észak-atlanti szövetség közti háború, amely számunkra a legrosszabb forgatókönyv, nem lehetetlen, lehetséges

– hívta fel a figyelmet Karel Rehka a Belső biztonság és az állam ellenálló képessége című konferencián a cseh Képviselőházban.

A vezérkari főnök szerint a cseh hadsereg igyekszik felkészülni egy "nagy intenzitású konfliktusra" egy technológiailag nagyon fejlett ellenféllel, Oroszországgal.

Amennyiben az Oroszország-NATO háború kitörne, a cseh hadsereg nagyobbik része a szövetség tervei alapján azonnal bekapcsolódna a harcokba. A cseh katonapolitikus rámutatott: Csehország folyosót képez a NATO nyugati és keleti, illetve délkeleti szárnya között. Csehországnak biztosítania kellene a hadseregek átjárását nyugatról keletre, ami "alapvető feladat". Úgy vélte, hogy ennek biztosításához a cseh hadseregnek a többi minisztérium támogatására is szüksége lenne, ezért fejlesztési koncepciójukban ezeknek is számolniuk kell a háború kitörésének lehetőségével.

Tekintettel az ukrajnai háborúra is, Karel Rehka fontosnak nevezte, hogy növekedjen a cseh állam ellenálló képessége, például a nyersanyagellátás terén. Megoldandó problémaként beszélt a telekommunikáció terén a cseh állam jelentős függőségéről Kínától.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Rohadék férfiak mindig ez a tetves háború. Nem bírnak magukkal.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Horizont: maréknyi elmebeteg, két maréknyi buta támogatóval.
Németh István
Tévedés ne essék >> NEM A NATO TÁMADJA MEG OROSZORSZÁGOT, HANEM MÁR AZ USA MEGTÁMADTA! >> tessenek mán észhez térni mit keres az usa-nató idegen földrészen idegen országban?? Ja, hogy az ukrán földön felvásárolt usa tulajdonú területeket védik? Valójában a gyarmattá tett ukrán földet! Azt ameylnek szomszédja lenne az orosz föld amelyet mint moslék terjeszkedni akaró gyarmatosító hiánák az usa birtokolni kíván??? No pajtikák ebből nem lesz semmi! Valóban előbb lesz atomháború!
sgl
Most hallottam, Nógrádi adta a szagértést.
KisTehen
nem kellene beleavatkozni ebbe a konfliktusba és akkor nincs gond
ómió
Az efftársak, bizony, "dógoznak rajta"! Már rég haraptak fűbe!
durbincs
@Qqberci: @Qqberci: Mert maga mint hazátlan 50IQ-s farturó ,sorosista fasiszta börnagrágos ,Antifa bérköcsög ? ezt is jobban tudja ?mint a fartúró @csak húgy.: @CsipkeRózsa: @Nyírfa: @Nessy: @kereső: @Alfa: @sgl: @Clavigo: @kereső: @Nyírfa: @justhpeter: @kula: @Nessy: @CsipkeRózsa: @Péter2: @Pálinkás Pál: @Néro2: @Aki Én: @Havanagi: @simmering73: @gina: @justhpeter: @dr. prédikátor: @telegdilaci: @teuton: @Nanya: @surdilloFUJT: @izéke: @Eladott Ország: + ez a @Nanya: tanya + @Istenakinincsen: @m73: ?
thumb_up replyVálasz

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.