Nem lehet kizárni egy Oroszország és a NATO közti háborút. Amennyiben kitörne, Csehország az első pillanattól kezdve részese lenne – erről beszélt Karel Rehka, a cseh hadsereg vezérkari főnöke hétfőn Prágában egy biztonságpolitikai konferencián.

Aggasztó szakértői vélemény: lehetséges az Oroszország és a NATO közti háborúArmend NIMANI / AFP

Egy ilyen forgatókönyv ellen csak felkészültséggel és elrettentéssel lehet védekezni – szögezte le.

Oroszország és az észak-atlanti szövetség közti háború, amely számunkra a legrosszabb forgatókönyv, nem lehetetlen, lehetséges

– hívta fel a figyelmet Karel Rehka a Belső biztonság és az állam ellenálló képessége című konferencián a cseh Képviselőházban.

A vezérkari főnök szerint a cseh hadsereg igyekszik felkészülni egy "nagy intenzitású konfliktusra" egy technológiailag nagyon fejlett ellenféllel, Oroszországgal.

Amennyiben az Oroszország-NATO háború kitörne, a cseh hadsereg nagyobbik része a szövetség tervei alapján azonnal bekapcsolódna a harcokba. A cseh katonapolitikus rámutatott: Csehország folyosót képez a NATO nyugati és keleti, illetve délkeleti szárnya között. Csehországnak biztosítania kellene a hadseregek átjárását nyugatról keletre, ami "alapvető feladat". Úgy vélte, hogy ennek biztosításához a cseh hadseregnek a többi minisztérium támogatására is szüksége lenne, ezért fejlesztési koncepciójukban ezeknek is számolniuk kell a háború kitörésének lehetőségével.

Tekintettel az ukrajnai háborúra is, Karel Rehka fontosnak nevezte, hogy növekedjen a cseh állam ellenálló képessége, például a nyersanyagellátás terén. Megoldandó problémaként beszélt a telekommunikáció terén a cseh állam jelentős függőségéről Kínától.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
@Horizont: nono,azért nem véletlen az a francia mondás,hogy " keresd a nőt! " sok háború tört már ki nők miatt,vagy így,vagy úgy. Lásd Trója. Szóval kissé igazságtalannak érzem ezt a mindenért a gaz férfiak a hibásak feminista szöveget. Mint ahogy az sem igaz,hogy csakis a férfiak harcoltak a csatatereken. Nők ugyanúgy hajtottak végre harci cselekményeket és hőstetteket régen és most.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izéke
@Horizont: nono,azért nem véletlen az a francia mondás,hogy " keresd a nőt! " sok háború tört már ki nők miatt,vagy így,vagy úgy. Lásd Trója. Szóval kissé igazságtalannak érzem ezt a mindenért a gaz férfiak a hibásak feminista szöveget. Mint ahogy az sem igaz,hogy csakis a férfiak harcoltak a csatatereken. Nők ugyanúgy hajtottak végre harci cselekményeket és hőstetteket régen és most.
Peller Anikó
@Horizont: Igazad van, a háború nagyon kártékony. Sokkal hatékonyabb és gazdaságosabb egy lyó kis pesztis, korela vagy ebbóla, esetleg egy eleresztett kovid amely biztosan magára találna ha lenne rá elegendő táptalaj. Már így is nagyon kereste a módját de szerencsére még élünk.

Egyébként el tudod képzelni mennyien lennénk ha nem lettek volna ilyen népességcsökkentő események? Mondjuk nem háborúk, csak olyan különleges események.
izéke
@Horizont: felbujtás mond valamit? Női sértődöttség,féltékenység stb miatt addig piszkálták az illetékest,míg az ki nem robbantotta a háborút. Mert anno a férfiak voltak az uralkodók,így persze,hogy ők voltak a döntéshozók,viszont aki duruzsolta a fülükbe az bizony szoknyás volt.
izéke
@Horizont: elolvastad amit beírtál? Rohadék férfiak! Vagyis általánosítottál és minden férfit belevettél aki élt,él és élni fog,benne a családod férfitagjait is. Pedig gondolom,hogy ők éppúgy gyűlölik a háborút mint jómagam is. Nincs ily olyan férfi ismerősöm aki szeretne menni harcolni és meghalni.
jáger laszló
Az Észak-Atlanti-Védelmi -Szövetség már nem az amit a neve jelent!!!
Átment támadó ideológiai,politikai és katonai szintre amit nem is tagad gyakorlatilag!!
Ezért különösen veszélyes a föld békés lakóira!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
polgarb
Ideje is volna már véget vetni ennek a kutyakomédiának, a mocskos tetves muszkákat hazavágni,hogy végleg elmenjen a kedvük a háborúzástól!
Csizmás Kond
...a nato mióta indíthat vagy folytathat háborút ???...mert állítólag az egy védő, rendfeltartó katonai alakulat...
Aki Én
@Horizont: maréknyi elmebeteg, két maréknyi buta támogatóval.
Németh István
Tévedés ne essék >> NEM A NATO TÁMADJA MEG OROSZORSZÁGOT, HANEM MÁR AZ USA MEGTÁMADTA! >> tessenek mán észhez térni mit keres az usa-nató idegen földrészen idegen országban?? Ja, hogy az ukrán földön felvásárolt usa tulajdonú területeket védik? Valójában a gyarmattá tett ukrán földet! Azt ameylnek szomszédja lenne az orosz föld amelyet mint moslék terjeszkedni akaró gyarmatosító hiánák az usa birtokolni kíván??? No pajtikák ebből nem lesz semmi! Valóban előbb lesz atomháború!
ómió
Az efftársak, bizony, "dógoznak rajta"! Már rég haraptak fűbe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.