Elfogadhatatlan lenne Ukrajna számára, ha szeptember 15. után is meghosszabbítanák az ukrán gabona behozatalára vonatkozó európai uniós tilalmat – szögezte le Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn a Telegram közösségi oldalon közzétett bejegyzésében.

Elfogadhatatlan! – Zelenszkij nekiment az EU-nak az ukrán gabonaimport tilalmának meghosszabbítása miatt

Fotó: MTI/AP/Petr David Josek

Hangsúlyozta egyúttal: Ukrajna "hisz az Európai Bizottsággal kötött megállapodásokban", de – mint írta – felkészül az ukrán gabonaexporttal kapcsolatos minden fejleményre. "Álláspontunk egyértelmű: a szárazföldi export blokkolása szeptember 15. után, amikor a vonatkozó korlátozások megszűnnek, semmilyen formában sem fogadható el. Minden érdeklődővel tartjuk a kapcsolatot, hogy mindenki számára megfelelő megoldást találjunk" – tette hozzá.

Bulgária, Magyarország, Lengyelország, Románia és Szlovákia közösen fordult az EU-hoz azzal a kéréssel, hogy szeptember 15. után hosszabbítsák meg az ukrán gabona behozatalára vonatkozó tilalmat. A múlt héten Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök kilátásba helyezte, hogy a határidő lejártával sem nyitja meg a lengyel-ukrán határt a gabonatermékek előtt. Denisz Smihal ukrán miniszterelnök ezt a tervet "barátságtalan és populista" lépésnek nevezte.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Volomidir csak az amcsi tulajdonosok érdekeit védi
Így kell ezt nézni a báb elnök részéről!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
jesz
@Shikari: fordítva ülsz alovon aranyom...háború ide, háború oda, 40 milliós országot akarnál elsöpörni? oszt miért is? mert a (nép által választott) zongorista elnök már nem tudja igazán merre is van az előre?...
jáger laszló
Zelenszkij összevonta szemöldökét
Felszólította a támogatókat
Adjatok több támogatást,mert ha nem akkor összeszarom magam!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Toller Béla
Talán egy közös exportcéget kellene gründolni, nem magáa hagyni és rázárni az ajtót ! Elvégre Ukrajna nem ellenséges ország ! Fojtsátok meg az orosz exportot, ha tudjátok !
ómió
Pedig "hálából" úgy le tudná nyomni az EU gabonaárait...!
Eladott Ország
A „hüje” magyarnak el lehet adni a piaci ár duplájáért, azt ami másnak nem kell! Ezért 1000 forint egykiló egynapos szavatosságú kenyér! Egyszerű megfigyelése a valóságnak: ha sokat süt a nap, az a baj, ha sok az eső az a baj, ha olcsóbb a külföldi termény, az a baj, ha drágább, akkor meg az, ha jégverés jön, az a baj, ha rakétáznak, az a baj, de mindenre kártérítésért kuncsorognak, az nem baj. Ezért nem veszek magyar terméket, ha van rá lehetőség. A magyar gazda száz hektáron támogatást termeszt, nem búzát vagy repcét.
Az EU-s földtámogatási pénzek ( ne mi nyerjük a legtöbbet ugye geci) jachtokba meg new yorki apartmanokba meg Porsche gyüjteményekbe átcsatornazására pl. volt igény. De ugye jólvanazígy’
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fc.tenor.com%2Ftc1L3cdopa0AAAAC%2Fjolvanezigy-mit-kene.gif&key=C5FdWfJxBovMglLqW7B5cg&w=800&h=280
NKF
Meddig lesz még ez a zsebhitler hatalmon?
Eladott Ország
Eladott Ország
@Philip Marlowe: "Tokaj szőlővesszein közpénzt csepegtettél..."
Pénzünk gyakran plántálád
Klepto cigány sáncára,
S nyögte Csutkány rút hadát
Buda átépített vára."
A legjobb sajátlába neki van. Legalábbis a legstabilabb - egyelőre. A börtönben meg úgyis leginkább ülni kell majd…..." azé kék a babám szeme, me rézgálicot szórtam bele " A Récsöl kaccsol, a Pesta’ permetel’. A héten derült ki, hogy a miniszterelnök legidősebb lánya, Orbán Ráhel 273 millió forintért vett meg 34 hektár olyan szőlőt Tokajban" Mibű...? Tökéletesen passzol hozzájuk a reklám. A kamatokra kivetett újabb 13 % szociális adó szerinted mire kell?Senki se mondhatja, hogy nem dolgoznak. Szorgosan számolják a pénzt. Éjjel nappal. Ezek sosem undorodnak saját maguktól?! Miután 2001 júniusában Orbán Viktor részt vett a felesége tulajdonában is álló Szárhegy dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft. taggyűlésén, az aktív miniszterelnök csak azt cáfolta, hogy taggyűlésen vett volna részt, azt viszont már nem, hogy javasolta, "Ne nyerjünk annyit, amennyit kértünk, ne mi kapjuk a legtöbbet", mármint állami fejlesztési támogatásokból. Valaha még legalább adtak a látszatra, de ma már az ország államformája rendeleti kormányzás köszönhetően a potrohosnak. A tokaji borvidékre nagyon rácuppant a nemzeti együttbűnözés rendszere. Ennek az előnye az, hogy odáig tengelytörés veszélye nélkül el lehet már autózni. Kár, hogy a Bodrogközben nincs szőlőhegy…
Eladott Ország
A EU-s agrártámogatásokat épp arra találták ki, hogy hobbimezőgazdász milliárdos bankvezetők, meg gazdagságban világranglistás gázszerelők profitáljanak belőle ( Csányi és Mészáros) . Elképesztő ez az egész...a magyar oligarcha-réteg, amelyik Orbánnal versenyt köpköd az unióra a legnagyobb haszonélvezője a brüsszeli támogatásoknak. Közben meg az agrártermelők aláírást gyűjtenek a kisemmizésük ellen. De mi emléxünk azokra a dicső napokra is, amikor ennél sokkal kisebb "bűnökért" hetekig blokád alatt tartották a gazdák a közutakat, traktoraikkal felvonultak a Hősök terénél, Békésben búzát égetett egy Karsai nevű paprikajancsi, most meg csöndben sajnálkoznak és azt várják, hogy az uzsorás tolvajokat Brüsszel büntesse meg. Holott már rég vasvillára kellett volna hányni Csányit, Mészárost, meg a többi gazembert!
"a magyar mezőgazdaságban ma a megtermelt jövedelem körülbelül 80 százaléka uniós támogatási pénz" Ezért vetnek ezek uniós pénzmagot és nem krumplit (krumplit meg a lengyelektől kell hozni aranyáron) Ha Csányi 4 milliárdját odaadták volna 100 gazdának, azok még mindig nagyon szépen megéltek volna. Csányinak ugyan mindegy, de nehogy már a parasztoknak pénzt adjanak,nehogy már arra használják a pénzt amire adták! "Raskó György agrárközgazdász szerint a magyar mezőgazdaságban ma a megtermelt jövedelem körülbelü 80 szézaléka uniós támogatási pénz, az ő számításai szerint egy hektár akár 150-200 ezer forint jövedelmet is tud adni tulajdonosának."
Bástya Béla Elvtárs
@Shikari: Az a gond, hogy mással viteti el a balhét!
Revans
@durbincs:Mi van kopasz beismerte,hogy maga egy 50IQ-s,szaros faszú,söpredék fartúró!
Csak így tovább kopasz!
Hahahahahahahaha
csak úgy....
@Pegero: téged még nem vitt el a szifiliszed?
csak úgy....
@Pegero: ... az elmédet viszont már faszán kikezdte! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.