A közmédia tudósít a helyszínről.

Megkezdődött a választás Szlovákiában, egy magyar párt is bejutathat a parlamentbeA SMER-SD Párt tagjai az előválasztás alatt/ VLADIMIR SIMICEK / AFP

Megkezdődött a voksolás reggel hét órakor Szlovákiában, ahol előrehozott parlamenti választásokat tartanak szombaton – közölte az M1 aktuális csatorna helyszíni tudósítója a közmédia Híradójában.

Bartók Csaba a szlovákiai Szepsiből élőben bejelentkezve elmondta: az országban 25 politikai párt, mozgalom, tömörülés állított jelöltlistát, a parlamenti bejutási küszöb Magyarországhoz hasonlóan öt százalék. A választás egyfordulós, az emberek pártlistákra szavaznak és 150 mandátumot osztanak szét – ismertette.

Kiemelte:

reális esélye a magyarok, illetve a magyar-szlovák vegyespártok közül a parlamentbe jutásra kizárólag az egységes magyar pártnak, a Szövetségnek van, amelyet a kampánycsend előtti utolsó napok felmérései 3,5-5,4 százalék közé mértek.

A tudósító úgy fogalmazott: Szlovákiában 2020-hoz hasonlóan kormányváltó hangulat van és magas részvételi arányra számítanak. Az előrejelzések szerint a részvétel elérheti a 70 százalékot is, ami azonban a kis pártoknak nem kedvez – jegyezte meg.

Ezért mozgósított intenzíven a Szövetség is, hogy a déli régióban megszólítsa a bizonytalan szavazókat annak érdekében, hogy sok év parlamenten kívüliség után legyen hangja a szlovák törvényhozásban a leszakadó, magyarok által lakott régióknak is. Parlamentbe jutásuk esetén a magyarok fontos résztvevői, stabil tényezői lehetnek a kormánykoalíciónak – tette hozzá a tudósító Forró Krisztiánt, a Szövetség elnökét idézve: "minden voksra szükség van".

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
A tótok már vígan választanak!
Gyűlnek a magyar voksok is habár nem sűrűn!!
De sokára lesz még este!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
Péter2
Ránk semmilyen hatással nem lesz , bár ki győz is Szlovákiában , de viszont a fidesz által lázított magyarokra igen , mert pl ha ficó pártja nyer akkor bajban lesznek , mert fico magyar gyűlölő , ő kormánya vette el azok magyarok szlovák állampolgárságát akik felvették a magyart , de volt több magyar ellenes lépése is , de még tudnia kell kormányt alakítani , az sem lesz könnyű még ha nyer is , de azis lehet nem fog tudni , amúgy ficó uniós politikájával nem volt baj , azt tette amit vállaltak .
jáger laszló
Az exit poll szerint nyernek a szlovákok!!
csal ennyi
barátilag
J.L.
colibri
fico fickó pont úgy néz ki, mint orbánc. Alacsony, köpcös (trogyli) és öreg. Jó, tudom, hogy ők még messze állnak korban Bidenhez, meg tramplihoz, de akkor is. ... és a kisugárzásuk is egyforma, szerintem.
colibri
@sgl: Igen, utolérte az apját. A tezsvíre se semmi, igaz csak arcképet adtak róla közre. Korkülönbség ficoval szinte semmi, lehet nekem azért nem tünik fel a kinézeti különbség, mert utálom mindkettőt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.