Az izraeli túszok kivégzésével fenyegetőzött hétfő éjjel a Hamász iszlamista szervezet fegyveres szárnyának szóvivője, amennyiben az izraeli hadsereg nem hagy fel a Gázai övezet elleni légitámadásaival.

A Hamász kivégezheti a túszokat, ha tovább támad Izrael

Abu Obejda leszögezte:

ha a támadások folytatódnak, a szervezet minden egyes, gázai civilek otthonát érő támadás nyomán kivégez egy izraeli túszt.

Eli Kohen izraeli külügyminiszter óva intette a szélsőségeseket, hogy Izrael egy ilyen háborús bűncselekményt sosem bocsátana meg.

Az éjszaka folyamán az izraeli légirő hevesen bombázta Gázaváros Rimál nevű lakónegyedét, a támadás következtében megsemmisült a palesztin távközlési vállalat épülete is. 

Joáv Galant izraeli védelmi miniszter hétfőn jelentette be a Gázai övezet totális blokádját, leszögezve, hogy Izrael mostantól sem villanyáramot, sem élelmiszert, sem üzemanyagot nem enged be a Gázai övezetbe.

Az ENSZ adatai szerint folytatódik a Gázában élők menekülése: az övezet mintegy 2,3 millió lakosából 187 ezren hagyták el otthonaikat, sokan iskolaépületekben kerestek menedéket. 

Forrás: ATV

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Már nem élnek. 2 franci a túszról már megbizonyosodtak a franciák, hogy nem élnek, több mint egy tucattal pedig nem tudják felvenni a kapcsolatot, és valószinúsitik, hogy már ők sem élnek. DE, milyen dolog az- aljas, és számitó- hogy elrabolnak védtelen civileket, nőket gyermekeket(csecsemőket), és velük zsarolják a megtámadott államot, ahol gyakorlatilag mészárlást hajtottak végre. Mert nem a reguláris erőket támadták a nagyon bátorok, hanem fegyvertelen bulizó fiatalokat, családokat a saját otthonukban.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toller Béla
Kivégezheti, de akkor egy fia palesztin sem marad élve Gázában. Jó ez valakinek ?
jáger laszló
Blöffölnek!!
Ez senkinek sem lenne jó!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
@KisTehen: a palesztinokat jelölni akarod Nobel békedíjra talán? Kiprovokálják a bosszút majd gyorsan a szoknyák mögé bujnak a naagy harcosok...köpedelem
kereső
Már nem élnek. 2 franci a túszról már megbizonyosodtak a franciák, hogy nem élnek, több mint egy tucattal pedig nem tudják felvenni a kapcsolatot, és valószinúsitik, hogy már ők sem élnek. DE, milyen dolog az- aljas, és számitó- hogy elrabolnak védtelen civileket, nőket gyermekeket(csecsemőket), és velük zsarolják a megtámadott államot, ahol gyakorlatilag mészárlást hajtottak végre. Mert nem a reguláris erőket támadták a nagyon bátorok, hanem fegyvertelen bulizó fiatalokat, családokat a saját otthonukban.
puszt
A kérdés, és az állás fordított... Írmagja sem marad a Hamasznak, h a több m 100 túszt nem engedik szabadon, ill. kivégzik...
izéke
@KisTehen: csak nem azt akarod mondani, hogy a palesztinoknak joga van a népirtáshoz?
kereső
"A nemzetközi jog szerint tilos minden olyan ostromzár, amely a polgári lakosságot veszélyezteti – jelentette ki Izrael Gázai övezetet célzó támadásaival kapcsolatban az ENSZ emberi jogi főbiztosa

Volker Türk közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a régióban polgári létesítményeket is támadás ért, és civil áldozatokról is tudni."

Nem olvastam az elmult másfél évben arról, hogy az ENSZ emberjogi főbiztosa akárcsak "aggódott" is volna az ukrajnai civilek elleni rakétacsapások, a civilek legyilkolása miatt.
És azt sem emlitette az emberjogi főbiztos, hogy a hamasz terroristái kimondottan civilek ellen követtek el mészárlást- nem fejezte ki aggódását a zenei fesztiválon lemészárolt 260 fiatal miatt.

Én meg "aggódok" az ensz emberjogi főbiztosának elme állapota miatt.
Yoda69
@kereső: Mit varsz terroristaktol? Ez pont ugyanolyan gyava es alantas akcio volt, mint a 9/11, vagy a parizsi terror akcio, amihez orban is nagyban hozzajarult azzal, hogy beengedte az Unioba a terroristakat.
Yoda69
@kereső: Erdekes cikk. Konnyen eszkalalodhat a helyzet, foleg ha a kinai vezetes is elveszti a fejet es megtamadja Tajvant. Vagy Iran is beszall a haboruba Izrael ellen. Nos akkor lehet hogy eljon a 3. vilaghaboru napja, ami lehet a Fold veget is jelenteni fogja.
kereső
A berakott cikkből egy részlet:
"Izrael képes lenne arra, hogy a Gáza felől rá leselkedő veszélyt hasonló pragmatizmussal végleg megszüntesse. A civilek gyilkolászását, amit a Hamasz mámorosan ünnepel, az izraeli katonák minden egyes nap viszonozni tudnák. Áttörhetnének a falon, ők is lelőhetnének 500 embert, túszokat ejthetnének, készíthetnének néhány szelfit a földön fekvő áldozatok felett, aztán másnap megcsinálhatnák újra, és újra, és újra. Mindebben nem akadályozhatná meg őket senki, csak a lelkiismeretük.

Az Izraelt rendszeresen elítélő nyilatkozatok erkölcstelensége pontosan annak az aszimmetriának a szándékos ignorálásában rejlik, hogy Izrael mindezt megtehetné, de nem teszi meg. 24 óra alatt kősivataggá bombázhatná az egész ellenséges övezetet, ahogy azt a történelemben bármikor megtették volna a hadban álló felek, ha módjuk lett volna rá. Annak alapján, amilyen kíméletlenséggel a zsidó polgári lakosságot ölték szombaton, nyugodtan kijelenthető, hogy a Hamasz is habozás nélkül megtenné, ha lenne rá módja. Izraelnek lenne rá módja, mégis visszafogja magát.

És ez helyes, mert a civilizált államok betartanak olyan szabályokat, amiket a terroristák nem. Ahogyan az is helyes, hogy az ukrán hadvezetés nem az orosz falvak bombázásával válaszol az ukrán falvak bombázásra. Ugyanakkor ez a párhuzam rávilágit az aszimmetrikus helyzetek hosszú távú tarthatatlanságára. Ameddig az ukránok csak a saját területükön küzdhetnek, ameddig nem mérhetnek csapást az agresszor hátországára, addig legfeljebb az adott napot fogják túlélni, igazi győzelemben nem reménykedhetnek. Olyanok, mint az a bokszoló, aki kizárólag védekezik, de sosem üt. Lehozhat egy menetet, lehozhat ötöt-hatot, de előbb vagy utóbb hibázni fog és akkor vége."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.