Izrael kiürítteti a Hamász alagútrendszere fölött a Gázai övezet északi részét – jelentette be Daniel Hagari katonai szóvivő péntek reggel

Kiderült, hogy Izrael miért üríttetti ki a Gázai övezet északi részétAris MESSINIS / AFP

Az övezet északi részén élőknek, köztük Gázaváros lakóinak, mintegy 1,1 millió embernek huszonnégy órán belül dél felé, Egyiptom irányába kell menekülnie,

mert a terroristák a házak alatti alagutakban rejtőznek.

A rendkívül sűrűn lakott Gázaváros evakuálására a lakosság biztonságára hivatkozva szólítottak fel, mert a Hamász terroristái a civilek otthonai és polgári területek alatti alagutakban bujkálnak, ahol az izraeli hadsereg jelentős hadműveleteket kíván végrehajtani a következő napokban. A Hamász propagandának nevezte a felhívást, és utasította a lakosokat, hogy ne hallgassanak a kiürítési felszólításra.

Minden csatornán keresztül küldjük a hadsereg üzeneteit, és tudjuk, hogyan érhetjük el őket. Még mindig van áram, hogy ezek az üzenetek mindenkihez eljussanak

– mondta Daniel Hagari a gázai lakosok értesítéséről. A gázaiakat arra szólították fel, hogy költözzenek át az övezetben található Vádi Gáza folyó déli oldalára. Hagari szerint az evakuálás több napig is eltarthat.

A háborúban eddig 258 izraeli katona esett el, akiknek családját már értesítették. Az elmúlt napon hatezer bombát lőttek ki az övezet felett az iszlamista terrorista vezetők likvidálására és létesítményeik lerombolására, mintegy hétszázötven katonai célpontot támadott az izraeli légierő.

Az ENSZ tiltakozott az evakuálási felszólítás ellen, majd Palesztinai Menekültügyi Ügynöksége (UNRWA) bejelentette, hogy műveleti központját és a nemzetközi személyzetet áthelyezte az övezet déli részére a közepéről.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
A palesztin lakosságot sajnálom, de a hamasz terroristáinak a likvidálását, nem.
Egyszer s mindenkorra rendezni kell a két nép államiságát, megteremteni a békés együttélésének a feltételeit.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Nessy: 17.38

Amikor ego-szintre butítva tartják maguk előtt a maguk gyártotta istent, az akkora acátlanság, hogy a Plutoról is látszik, teljesen mindegy, melyik vallásról van szó.
jáger laszló
A Zsidó Állam célja a gázai alagút rendszer feltérképezése!!
Nemes a cél, bár inkább ne tennék!!
A cél nem nemesíti az eszközt!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
"Nincs két igazság
Aki képes levágni egy ember fejét, az nem emberi lény. Aki rá tudja venne magát arra a szörnytettre, hogy levágja egy csecsemő, egy kisgyerek fejét, az abban a pillanatban, amikor ezt megtette, megszűnt embernek lenni; a zsákmányát élve szétmarcangoló krokodillá, valamilyen prehisztorikus szörnnyé változott át.
Nem számít, hogy ő maga és a vele egyetértők minek tekintik a cselekedetét: jogos harci akciónak, felszabadító küzdelemnek, vagy valami más név mögé bújtatják az ilyen nem e világi gonoszságot. Most pedig képzeld el, hogy ez az ember szabadon jár-kel a világban, te találkozol vele, esetleg veled egy helyiségben, a szomszéd asztalnál ül, netán kedvesen rád mosolyog, bemutatkozik neked. Csupán ennyitől neked is örökre véged van.
És a társai, akik nem vágták le a csecsemők fejét, csupán élve égették el őket? Na és akik beérték azzal, hogy a Gáza melletti Re’im kibuc mellett lekaszaboltak, kézigránáttal felrobbantottak 260 táncoló, ünneplő fiatalt? És mi legyen azokkal a szörnyetegekkel, akik a telefonjukkal felvették, miként gyilkolják meg áldozatukat, és a felvételt feltöltötték az áldozat vagy egy családtag facebookprofiljára? Sokan valóban így tudták meg, mi történt a férjükkel, feleségükkel, a gyerekükkel, nem egy esetben egyszerre mindegyikkel. Van, aki úgy gondolja, hogy ők is ehhez a világhoz tartoznak? Hogy őket is meg kell érteni? Tudom, sokan éppen így gondolják. A legnagyobb rémületemre, hallom, látom, olvasom őket.
A csatolt fotón egy 72 éves asszony ül két terrorista között. A férjét az elöl ülő lőtte le pár perccel korábban, őt pedig elhurcolták Gázába, ahol egy videó tanúsága szerint boldog ünneplők fogadták a zsákmányt. A fotó baloldalán a fiatal nő az elhurcolt asszony unokája, ő, mint aki maga is örökre meghalt, síron túli hangon számolt be a rettenetes eseményekről.

...
kereső
A férfi a CNN műsorvezetője. Ő pedig látható zavarodottsággal tett egy észrevételt: a szerencsétlen asszony a Gázába vezető úton kénytelen volt a gyilkos derekába kapaszkodni, hogy ne essen le a motorról. Igaza volt, ez önmagában is maga az iszonyat. Az idős nő rokonait talán egy Auschwitzba menő vonat vitte a halálba, őt pedig most egy motorkerékpár. Nem remélem, hogy élve hagyják. És talán neki is jobb lenne a férje után menni, mint esetleg a rabtartói kezei között évekig sínylődni.
Erről a tömeges elembertelenedésről így írt a svájci Neue Zürcher Zeitung. „A nácik megpróbálták elrejteni ördögi ténykedésüket, mert valahol még bennük is ott volt a felismerés, hogy amit elkövetnek, az a kozmosz legmélyebb etikai rendje elleni bűncselekmény. De a palesztin terroristák ünneplik a nők megerőszakolását, az élő és halott zsidók megaláztatását, ünneplik a túszok arcán látható félelmet. És világszerte csodálják őket a hozzájuk hasonló pszichopata hajlamúak”.
Gáza, ahonnan Izrael minden féltétel nélkül kivonult 2005-ben, ma az utolsó megálló a pokol előtt. A mini városállam választáson hatalomra jutott urai szabadon, többféle út, jövő között választhattak az ott élőknek, és ők választottak. Ők, nem Izrael. Egy másodpercig nem érdekelte őket saját népük sorsa, a tekintélyes nemzetközi pénzsegélyeket nem az ő életük jobbítására fordították, helyette éjjel-nappal Izrael elpusztításának tervén dolgoznak. 2005 óta négy háborút robbantottak ki. Végül eljött 2023. október hetedike, reggel 6 óra. Akkor megnyitották a pokol kapuit, és az most remélhetően el is nyeli majd őket.
Megütközve olvasom a hazai sajtó „igazságcikkeit”, sokszor amúgy kiváló emberektől is. A már említett Neue Zürcher Zeitungnak is feltűnt ez a jelenség: „A nyugati média egyes szerkesztői úgy érzik, hogy az eseményeket tágabb kontextusba kell helyezni, és így a hamis egyensúly perverz tánca jelent meg a médiában. Hogyan csinálják? Úgy, hogy eltűntetik az elállatiasodásról szóló jelentéseket…
kereső
… Azzal kezdték, hogy kitöröltek olyan kifejezéseket, mint terrorista, gyilkos és erőszaktevő. A Hamász gyilkosai militánsok, harcosok, fegyveresek lettek… A média nagy része azt a hazugságot terjeszti, hogy az izraeliek és a Hamász terroristák egyformák. Nem, nincs egyenlőség a fény és a sötétség között. A Hamász nem tudhat békét kötni, mert a háború a lényegük. Csak egy megoldás van: az erősebb nyer”.
Az arab államok már réges rég véglegesen megoldhatták volna a „palesztin ügyet”, de eszük ágában sincs, Egyiptom még most sem nyitja meg határait a gázaiak előtt. Izrael meg úgy védekezik ahogy tud, ahogy képes rá. Egyedül cipeli az arab országok által cinikusan, közönyösen ledobott erkölcsi terheket."

Bruck Gábor
jáger laszló
A háborúnak még nincs vége!!
Most jönnek a békés zsidó katonák harckocsival Gázába békét teremteni!!
Gondolom én!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.