Egymás után függesztik fel a schengeni egyezményt az uniós országok.

Szlovákia után Szlovénia is visszaállítja az ellenőrzést a magyar határon

A kép 2023. január 1-én készült a szlovén-horvát határon – Horvátország ekkor vált a schengeni övezet részévé. Illusztráció: DENIS LOVROVIC / AFP

A Magyarországgal (és Horvátországgal) közös határszakaszon visszaállítja a határellenőrzést Szlovénia – írja a horvát Index.hr nyomán a Magyar Hang.

Látjuk, mi történt Franciaországban és Belgiumban. Szlovénia sem kivétel

– érvelt a döntés mellett Bostjan Poklukar szlovén külügyminiszter. Arra utalt, hogy – mint az MTI írja – hétfőn Brüsszelben egy terrorista agyonlőtt két svéd futballszurkolót, akik a svéd-belga EB-selejtezőre érkeztek a városba. A tunéziai származású, de több mint egy évtizede Európában élő terroristával ezután végeztek a hatóságok.

A szlovén bejelentés közvetlen előzménye, hogy – ugyancsak a terrorveszélkyre hivatkozva – szerdán Olaszország jelentette be, hogy Szlovéniával közös határán 10 napig biztonsági okokból ellenőrzést vezet be.

Október 5-én a szlovák kormány is ideiglenes határellenőrzéseket vezetett be a magyar határon – ezt november 3-ig meghosszabbították –, az intézkedést az illegális migráció megfékezésének szükségességével indokolva. Az ezzel kapcsolatos döntésre egy nappal azt követően került sor, hogy Csehország és Lengyelország hasonló intézkedést vezettek be Szlovákiával közös határaikon.

Forrás: Magyar Hang

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@KisTehen: Nem lehet, hogy csak megbízhatatlanok vagyunk ? Tudod, nem a többi ország engedte ki az embercsempészeit és nem is a többi ország juttatta el a migráncsokat a magyar szlovák határra a szlovákiai választások előtt. Különben is: eggyel több cumi már nem számít, lesz még ezekből több is.
jancsipapa
@justhpeter: Úgy látszik horvátok se megbízhatóak ?Mert ott is bevezették .Csehország és Lengyelország is bevezette a Szlovákiával közös határszakaszon .Ha megfelelő lenne a szövegétésed ( vagy lenne , vagy elolvastad volna ,vagy nem mindenre "mert az Orbán" lenne a reakciód ) , valószínűleg felsejlene,hogy ez az egész egyáltalán nem miattunk van
namihami
Ez már a magyar migráncsfuvarosok által végzett ""jó és szorgalmas munka"" eredménye! Amiről az osztrákok már régebb óta tudnának mesélni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.