Oroszország határozottan elítéli a Gázai övezet elleni izraeli légitámadásokat, amelyek szerintük súlyosan sértik a nemzetközi jogot, és belengetnek egy évtizedeken át húzódó háborús katasztrófát – hangsúlyozta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.

Oroszország szerint a Gázai övezet elleni légitámadásokkal Izrael nemzetközi jogot sért

Fotó: Pixabay

A kijelentéseket a BelTA fehérorosz állami hírügynökségnek adott interjújában tette közzé.

"Az orosz külügyminiszter szerint a terrorizmus elítélésének jegyében elfogadhatatlan, hogy valaki a nemzetközi humanitárius jogot megsértve válaszoljon a terrorizmusra, ideértve a polgári személyek jelenlétével jellemezhető célpontok elleni támadásokat, amelyek között foglyul ejtett túszok is lehetnek"

- közölte az interjúból idézve.

Szergej Lavrov hangsúlyozta, hogy Gázát nem lehet lerombolni és a lakosságát kitelepíteni anélkül, hogy az hosszú távú tragédiához vezessen.

"Ha Gáza lakosságát kitelepítik, amint azt egyes izraeli és külföldi politikusok javasolják, az több évtizedes, sőt akár évszázados katasztrófához vezethet"

- figyelmeztetett.

Az erőszakhullámot a Gázai övezetet irányító Hamász fegyvereseinek október 7-i támadása indította el, mely során bejutottak Izrael déli területeire. Az összecsapásokban több mint 1400 ember vesztette életét, több mint háromezer sebesült meg, és több mint 230 embert raboltak el túszként.

Oroszország a tűzszünet és a kétállami megoldás híve, ugyanakkor Izraelt felzaklatta azzal is, hogy fogadta a Hamász küldöttségét Moszkvában. Lavrov ugyanakkor kihangsúlyozta, hogy továbbra is fenntartják szoros kapcsolataikat Izraellel.

Az orosz külügyminiszter azt is elmondta, hogy Oroszország jeleket küld arról, hogy békeorientált megoldást keresnek, és bíznak abban, hogy Izrael elkerüli a "felperzselt föld" stratégiáját.

A kijevi kormány és a Nyugat korábban vádolta Oroszországot, hogy a polgári lakosságra is támad Ukrajnában. Moszkva állítja, hogy csak katonai célpontokat támad, és nem szándékosan vesz célba civileket.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
a tetves ruszkik szerint csak az ukrán gyilkolható? - faxa haverjai vannak 0rbánnak...
szarkeverésböl ugyan azok ,viktor már csak a vérengzésböl maradt le kicsit,persze a covidos halottak fele az ö lelkén szárad , + önyilkosok,télen megfagyott magyarok miatt is öt fogja elszámoltatni isten...,baszhassa a sok templomot!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Peller Anikó: ...aki magától hülyül meg a betegség, de mint te aki született hülye az már fajhiba.
Rockxy
a cionisták a saját népüket is irtják, ha pénzt remélnek belőle.
ez így volt már száz évvel ezelőtt is.
gina
Az orosz patkányok mondanak ilyet hahahahah és persze OV és bandája velük tart
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: 8:55

Találj ki még hasonló marhaságokat!!!
CsipkeRózsa
@jáger laszló: 19:58

"Az izraeli hadsereg közleménye szerint közel 100 vadászgépet vetettek be péntek este a Gázai övezet ellen. A támadásokban legalább 150 földalatti célpontot semmisítettek meg. Ezek főleg a Hamász alagútjait, raktárait jelentik. A BBC tudósítója szerint Askelónból percenként többször hallani a robbanásokat Gáza felől."

www.szombat.org/hirek-lapszemle/a-hamasz-fold-alatti-objektumait-ertek-el-az-izraeli-hadsereg-legicsapasai
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...szerintem is jó lenne ha marhaság volna...de sajnos ha nem teljesen is de lesz belőle nagyonsok megvalósulás...és nem azért mert azt én akarom, hanem azért mert a nagyhatalom akarja így.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.