Az Európai Unió újabb korlátozások bevezetését fontolgatja, amelyek mintegy 5 milliárd euró (5,3 milliárd dollár) értékben érintenék az Oroszországgal folytatott kereskedelmet a 12. szankciócsomag részeként – írja az Index.

Bevihetik a legnagyobb gyomrost Putyinnak

A javasolt új intézkedések az ügyet ismerő személyek szerint a hegesztőgépekre, vegyi anyagokra és további katonai célokra használt technológiákra vonatkozó exportkorlátozásokat tartalmaznak.

Fontolóra veszik a szoftvertilalmat és a korlátozások bevezetését néhány fémfeldolgozási és alumíniumtermék, építőipari cikk, szállítással kapcsolatos áruk és gyémántok behozatalára vonatkozóan is.

Az EU vezetői igyekeztek megnyugtatni Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hogy a blokk továbbra is támogatja Kijevet, annak ellenére, hogy aggódnak az Izrael és a Hamász közötti háború eszkalációja miatt a Közel-Keleten, ami elterelné a figyelmet az ukrajnai helyzetről.

Az újonnan javasolt, Oroszországgal szembeni import- és exportintézkedések egyenként mintegy 2,5 milliárd eurót tennének ki

– állítják a névtelenségük megőrzése mellett nyilatkozó személyek.

A Bloomberg forrásai szerint a csomag célja, hogy megzavarja Oroszország azon képességét, hogy harmadik országokon keresztül kijátssza a meglévő tilalmakat, ahol hozzáférést nyer az ukrajnai fegyverekben használt alkatrészekhez, technológiákhoz és elektronikához, illetve azok gyártásához.

Az EU további árukkal kívánja kiegészíteni a meglévő tranzittilalmat, és további harmadik országbeli cégeket kíván listázni, ha ezek a tagországok nem tudnának fellépni az oroszokat segítő vállalatok ellen.

Az EU azt is fontolgatja, hogy meggyőzi a vállalatokat arról, hogy a harmadik országokban működő cégekkel kötött szerződéseikbe foglaljanak bele olyan záradékokat, amelyek megtiltják az úgynevezett harctéri áruk Oroszországba történő exportját.

Az EU-ban lévő orosz vagyon hazatelepítésének megtiltása és az orosz állampolgárok érzékeny ágazatokban való részvételének korlátozása is napirenden van.

A megvitatott ötletek között szerepel többek között a szankcióval sújtott hajókkal való kereskedelem betiltása, illetve kötelezővé tennék a hajók eladásának bejelentését.

A csomag várhatóan több mint 100 személyt és négy tucat szervezetet is felvesz a szankciós listákra.

Forrás: Index

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Minde eszköz jó, ha valóban gyengíti a trollokat !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Szerencsétlen idióta brüsszeli tetük...!
Sámannus
@Shikari: Az jó lesz, mert legalább belakják Szibériát Az lesz ám a fasza tengely
Sámannus
@Shikari: Tuggyuk, hogy Orosz országban minden jobb.minden nertárs odavágyikTe is leszopod magad ha élvezni akarsz, mert már az is luxus neked. Jó tudni sok ily nagyszerűlényt hord hátán a föld
Sámannus
@Shikari: Felőlem mondhatsz akármit nincs szektánsom sajnos igy okoskodnom sincs lehetőségem vele. Bár lehet Oroszország anyácska teli van szektánsokkal. Jó apám vendégeskedett nálatok pár évet de igen lelomboztak a történetei szektánsokat sem emlegetett egyet sem, pedig műszaki egységnél szolgált.
Sámannus
@Shikari: Látszik nem ide valósi tetszik lenni. Ha nem érted a nyelvünket takarodj anyádba vissza. Úgy látszik más nyelvjárást használsz , te kecskepásztor lehetsz.
Sámannus
@Shikari: Jóvan nyugodjá le találsz itt kecskét bőviben azt baszogassad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.