Van eredménye, hogy humanitárius kérdésekről egyeztet Izraellel az Egyesült Államok.

„Humanitárius tűzszünet”: Naponta négy órán át nem lövi Gázát Izrael

Civilek menekülnek a harcok elől, a Gázai övezet déli része felé. Kép: MAHMUD HAMS / AFP

Az Egyesült Államok aktívan egyeztet Izraellel a további humanitárius kérdésekről, és ebben a harcokban vállalt napi 4 órás szünetek előrelépést jelentenek – idézi az MTI John Kirby-t, a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivőjét. Kirby csütörtökön arról beszélt, az Egyesült Államok a jó irányba tett, megfelelő lépésnek tartja az izraeli bejelentést a napi „humanitárius szünetekről”.

Hozzátette ugyanakkor, hogy az Egyesült Államok ebben a pillanatban tűzszünetet nem támogat, mert az jelenleg legitimálná a Hamász október 7-én elkövetett terrortámadását.

A fehér házi illetékes megállapította, hogy a Gázai övezet déli részén, ahova a palesztin terület lakossága a harcok elől menekül, most még fontosabb a segélyszállítmányok bejutása. Szintén előrelépésnek nevezte, hogy az elmúlt napokban 100 fölé emelkedett az Egyiptom felől belépő segélyszállító kamionok száma és újabb célnak azt nevezte, hogy ez napi 150-re növekedjen.

A szóvivő megismételte, hogy Izrael számára továbbra is kötelezettség a humanitárius törvények betartása, ugyanakkor megjegyezte, Izrael erőfeszítéseit arra, hogy korlátozza a háború civil áldozatainak számát, nehezíti az a tény, hogy a Hamász kórházakat, iskolákat és lakóépületeket használ katonai célokra, irányítópontként és fegyverraktárként. Ez világos megsértése a háború törvényeinek.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Izraelnek is kell naponta ennyi idő újratölteni...! :)
jáger laszló
Humanitárius zsidó +oldás!!:::
Naponta 4 órával tovább tart az élet----csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.