Sokszor már altatás nélkül kell műtsenek, a sebeket csak ecettel tudják fertőtleníteni és a halottasházak gyakorlatilag megteltek.

Borzalom: műtét altatás nélkül, sebfertőtlenítés ecettel, "soha életemben nem láttam ilyen súlyos sérüléseket" – Megszólalt egy gázai gyerekkórház igazgatója

Kép: FADEL SENNA / AFP

A Gázai övezet északi részén fekvő Jabaliya negyedet már harmadik napja bombázzák az izraeli légierők, miközben az áldozatokat kezelő helyi orvosok rémálomszerű jelenetekről számoltak be – írja a Szeretlekmagyarország.hu. Mint idézik, a New York Timesnak arról nyilatkozott Hussam Abu Safyia, a Kamal Adwan Kórház gyermekosztályának igazgatója, hogy az áldozatok és a súlyos sérültek nagy része gyermek, akiket súlyos égési sérülésekkel vagy hiányzó végtaggal szállítottak be a kórházba.

Soha életemben nem láttam ilyen súlyos sérüléseket. Volt olyan gyerek, akinek egyszerűen leszakadt a feje

– mondta az igazgató a lapnak. Abu Safyia elmondása alapján teljesen túlterhelt a kórház, és a készleteiknek is a végére értek: a legtöbb esetben altatás nélkül kell végrehajtaniuk a műtéteket, a sebeket sokszor csak ecettel fertőtlenítik és a halottasházak gyakorlatilag megteltek.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
"Allahu Akbar" már csak ilyen.
Mindenkire nézve.
Esetleg a fajtársaidnál ha panaszkodnál ahelyett , hogy minden hónapban küldesz ezer dollárt , támogatásukra.
Ha te nem akkor a szomszédod.
Akkor beszélj azzal is.
Egyébként ki mint vet úgy arat.
Ez alól csak a halál kivétel.
Ő nem vet.
Csak arat.
kereső
Szörnyú, hogy a vallás nevében inditott " befejezni amit hitler elkezdett" terror támadás mit inditott el. Vétlenek, semmiről sem tehető gyermekek .áldozatok mindkét oldalon. Embertelen.
izéke
Az övezet északi részén...amiről jól tudják és tudták,hogy meg lesz támadva hisz a csapból is az ömlött,hogy húzzanak el délre mert szarrá lesznek bombázva és bárkit akit ott talál a hadsereg,terroristának fog tekinteni. Köszönjék meg a hamasznak,hogy nem engedte őket elmenekülni,vagy nem is akartak mert majd ők majd jól megmutatják,meg amúgyis kellenek a mártíros képek és cikkek a hangulatkeltéshez...
Sámannus
Nem nagy kunszt éngem is altatás nélkül műtöttek. De volt hogy el sem láttak rendesen. Magamat kezeltem, ahogy tudtam. Bizony jó lett volna a sebet ellátni, és egy öltés is segített volna sebgyógyilásban. Volt viszont táv gyógyítás harminc kilóméterről megállapították, hogy nincs törés repedésem, és makkegészségesnek itéltek. Még most is megvan a lelet amivel a pofámba hazudtak. Á nem kell innen Gázába menni senkinek. Még a szemünket is kiszúrják ha kell.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.