Az Izraellel határos országban kiszámíthatatlan a helyzet Washington szerint.

Figyelmeztet az Egyesült Államok: Meneküljenek Libanonból az amerikaiak, amíg még lehet

Libanon és Izrael határa. Kép: AFP

Libanon azonnali elhagyására kérte az amerikai állampolgárokat az Egyesült Államok külügyminisztériuma szombaton. A washingtoni külügyi tárca óvatosságra kéri a külföldön tartózkodó amerikai állampolgárokat mindenhol, de Libanonnal külön foglalkozik az oldalukon megjelent közlemény:

Kiszámíthatatlan biztonsági helyzetre hivatkozva arra kérik az amerikaiakat, hogy addig távozzanak a közel-keleti országból, ameddig a kereskedelmi repülőjáratok közlekednek.

Egyben azt javasolják, hogy az Egyesült Államok minden Libanonban tartózkodó állampolgára tervezze el magának előre, vészhelyzet esetén mit csinál – arra az esetre is, ha az amerikai kormánytól nem kap segítséget. Azt írják:

Arra nincs garancia, hogy egy kialakuló válsághelyzetben az Egyesült Államok kormánya evakuálja az amerikai magánembereket és családtagjaikat. A civilek amerikai katonaság által támogatott kimenekítése ritka.

Irakra vonatkozóan arra kérik az ott élő amerikaiakat, hogy folyamatosan kövessék a helyi média jelentéseit, valamint kerüljék a tiltakozó megmozdulásokat és gyűléseket.

A közlemény szerint a világ több pontján megnövekedett feszültségek, terrortámadások, tüntetések és amerikaiakkal szembeni erőszakos cselekmények megnövekedett kockázata miatt a külügyminisztérium világszerte fokozott figyelemre kér minden állampolgárt.

A szombaton kiadott közlemény megemlíti, hogy a washingtoni kormány felhatalmazást adott az Izraelben és Libanonban működő amerikai diplomáciai képviseleteken dolgozók egy része és családtagjaik számára a távozásra, valamint elrendelte az Egyesült Államok bagdadi nagykövetsége és erbili főkonzulátusán dolgozó diplomaták egy részének távozását.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
A világ megmentőjének kikiáltott népnek menekülnie kell...mert nagyon szeretik őket.
jáger laszló
Meneküljetek amcsik,mert jönnek a zsidó béketeremtők!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
simmering73
@Csizmás Kond: Nem a népnek, hanem az egyes embereknek, akik ott van. Elég butácskára sikerült ez a beírás.
Csizmás Kond
@m73: ...csak nem kell ezt most hadüzenetnek vennem...
Csizmás Kond
@simmering73: ..hogy te mennyire magasszinten értelmezel...
Csizmás Kond
@m73: ..hülye az anyád fasza...és húzz a putribeli barátaidhoz ne itt villogtasd a pajtaműveltségedet...vadparaszt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.