Az Európai Bizottság hét ügyben kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen.

Összesen hét eljárást indított Magyarország ellen az EUJohn THYS / AFP

A Novemberi jogsértési csomag: legfontosabb határozatok című közlemény szerint ha a magyar kormány nem tesz eleget a levélben küldött felszólításnak, vagy nem bizonyítja, hogy nem áll fenn probléma és a jogszabályok megfelelnek az EU-s jognak, akkor az ügyek a bíróságon folytatódhatnak. A blikk.hu szemléje szerint a kifogásolt ügyekben Magyarország nincs egyedül.

A lap konkrétan fel is sorolja az eljárások témáit:

1. Az Európai Bizottság Magyarország mellett Bulgáriát, Írországot, Ciprust, Lettországot, Litvániát, Luxemburgot, Ausztriát, Lengyelországot, Portugáliát, Romániát és Svédországot sürgeti, hogy tartsák be a légszennyezés csökkentésére vonatkozó uniós jogszabályokat.

2. Magyarország mellett Csehországot és Ausztriát is az európai elfogatóparancsról szóló kerethatározat be nem tartása miatt vizsgálja az uniós végrehajtó szerv.

3. Lettország és Magyarország ellen kötelezettségszegési eljárás indult, mivel nem ültették át megfelelően a büntetőeljárásokban az ártatlanság vélelmének és a tárgyaláson való jelenléthez való jog megerősítéséről szóló irányelvet.

4. Az Európa Bizottság úgy látja, hogy Magyarország és Svédország a megújuló energiaforrások előmozdítására vonatkozó uniós szabályokat hiányosan ültették át a tagállami jogrendbe.

5. Kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország és Ausztria ellen, mert nem ültették át megfelelően az egységes európai vasúti térségre vonatkozó uniós jogszabályokat.

6. Magyarország és Hollandia indokolással ellátott véleményt kapott, mivel nem ültette át a belvízi hajózásban szerzett szakmai képesítések elismeréséről szóló irányelvet.

7. Litvániát és Magyarországot azért vizsgálják, mert nem biztosítják a platformok közötti üzletvitelről szóló rendelet (P2B) hatékony végrehajtását. Az uniós P2B-szabályokat célja az online közvetítői szolgáltatások üzleti felhasználói számára a tisztességesség és az átláthatóság biztosítása.

A legtöbb ügy esetében két hónapja van a kormánynak, hogy megállítsák az eljárásokat. Ennek az egyik módja, ha bizonyítsák, Magyarországon a jogszabályok megfelelnek az Európai Bizottság által elvárt jogoknak. A másik megoldás, hogy eleget tesznek a felszólításoknak.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
Csak szólok, nem Magyarországot támadta meg az EU, hanem a velejéig korrup, mocskos tetves maffiakormányt!
Jelesül, Fidesz-Kdnp
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Néro2
Ha jót akartok Embereknek egy Trágyisztánban egy rohadt euró centet se adjatok a várbeli desznyónak meg fajtájának.
Namely
@csak úgy...: egy szaros nyelvűnek soha semmi nem tűnik fel, amit nem rágtak a szájába a ballibes oktatáson ! (amiket ő pride-nak szokott álcázni! :) )

(A helyesírási és stilisztikai hibákat ismét javítottam. Elégtelen. Idén sem sikerült beiratkoznod az elsőbe?)
Namely
@Néro2: nem tanulnál meg írni, mielőtt kommentelsz?
Néro2
@Namely: Hát minek?
Neked meg így különösen.
Egyébként mi bajod van?
Nem tom' azért kérdem.
Egyébként csak egyszer.
Kétszer sose kérdem.
nejlontacskó
@KisTehen: tehát, ha mások is szerepelnek egy olyan listán, amely elmarasztaló tartalommal bír, akkor semmi gond, minden fasza?
Namely
@Néro2: látom nem akarsz. Nekem így is jó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.