A liberális Kaliforniában életbe lépett az a törvény, amely arra kötelezi a nagyobb játékboltokat, hogy az újévtől áruljanak “nemi szempontból” semleges játékbabákat is… Az érintett üzleteknek „nemi szempontból semleges” részlegeket kell majd létrehozniuk az év hátralévő részében. Abban a részlegben pedig semmi sem utalhat ara, hogy a baba, vagy bármely gyermekápolási termék lányoknak vagy fiúknak készült-e, és nyilván nem lehetnek benne például rózsaszínbe öltöztetett babák sem, hiszen azok egyértelműen a kislányokra utalnának. Úgyhogy nem irigyeljük a kaliforniai gyermekjáték üzletek vezetőit, mert vajon lehet-e például pöttyös labda a gendersemleges részlegen?

Forrás: vasarnap.hu
Feltöltő: vasarnap
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
@Shikari: Most nem tudsz Ken babát venni. Ezért vagy ilyen ideges?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Nessy: " A genderfogalom elsőként egy pszichiáter professzor, Robert Stoller 1968-ban kiadott művében (Sex and Gender) jelent meg, ..."
...és utána kellett még vagy ötven év hogy emlegetni kezdje a világ...majd azt ránktukmálja...
...és most nehogy azzal hozakodj elő, hogy elírtad az éveket...:)
nejlontacskó
@simmering73: lehet, hogy a Shikari nem tud Ken babát venni, de ez azért már, túl van minden határon!
Nemileg semleges játékok, komolyan mondom, ez már elmebaj!
Nessy
@Csizmás Kond: "A gender szó jelentése: társadalmi nem. A nemek társadalomban betöltött változó szerepének leírására kezdték használni néhány évtizeddel ezelőtt.
Tény, hogy nem ezzel a szóval, de a nemek társadalmi elvárása, feladata koronként, társadalmakként változott! Ezt viszont tanultuk! Ezt a katyvaszt, amit ma csináltak belőle, a politika hívta életre!
Csizmás Kond
...és amúgy is a gender fogalom nem azért látott napvilágot, hogy a ferde hajlamú egyének legyen mibe kapaszkodjanak, hanem egy amúgy is semmirekellő filozófus leírta azt ami már az ember megjelenése óta jelen van.
Csizmás Kond
@Nessy: ...az tudtommal nem volt tantárgy, csak megemlítették a történelem folyamán megjelenő nemre semleges társadalmi formákat...ebből lett az ami lett és nagyon de nagyon szégyen az mit próbáltak híresnek mondott emberek kialakítani belőle...
Csizmás Kond
@Nessy: ...és amit még elsiettem, tulajdonképpen a szerepcsere nem is tudomány nem is nemcsere vagy egyáltalán nem is azért jött létre hogy az említést érdemeljen, hanem csak volt mert mindig a rátermettebb végezett el egy bizonyos feladatot nemtől független legtöbbször szükségből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.