Az Orbán Viktort is kitüntető, egykori KGB-ügynök Ukrajna szerint felbujtóként vesz részt a háborúban.

Ukrajna körözési listára tette az Orbán Viktort is kitűntető Kirill pátriárkát
Fotó: GAVRIIL GRIGOROV / POOL / AFP

Az ukrán belügyminisztérium körözési listára tette Kirill pátriárkát, miután ukrán biztonsági szolgálatok azzal vádolták meg, hogy felbujtóként vesz részt az orosz-ukrán háborúban, írja a Reuters.

A listán azt írják róla, hogy "olyan személy, aki bujkál az előzetes nyomozás szervei elől," illetve november 11-én "tűnt el." Az SBU ukrán biztonsági szolgálat múlt hónapban kiadott dokumentuma szerint a pátriárka "megsértette az ukrán szuverenitást", és "Oroszország katonai és politikai vezetésének legközelebbi környezetéhez tartozik".

Mint írják, az intézkedés pusztán szimbolikus, mivel Kirill pátriárka Oroszországban tartózkodik, ahol nem fenyegeti a letartóztatás veszélye.

A Putyin befolyásos szövetségeseként és volt KGB-ügynökként is ismert Kirill pátriárka idén nyáron, hatvanadik születésnapja alkalmából felköszöntötte és kitüntette Orbán Viktort. De kapott tőle plecsnit Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Soltész Miklós KDNP-s egyházügyi államtitkár is.

Forrás: hvg.hu, rtl.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
emlitett három is elférne a körözési listán...
Nyírfa
@Pálinkás Pál: @izéke: Csak idő kérdése.
simmering73
@Maccska: Itt vagy te nekünk, propeller bohóca. Ez elég.
justhpeter
@Maccska: Itt zenebohócozol, de Zelenszkíj az orosz agresszió kezdetekor nem menekült el Ukrajnából és nem hagyta magára az országot.
Jár a szátok, ugatérozzátok a sok ostobaságot a háborúról amikor oroszok bombázzák az ukrántelepüléseket. Vajon akkor is olyan nagy lenne a szátok, ha az ukrán hadsereg bombázná Moszkvát ? Hova kellene akkor rohannatok Putyin sggét utolérni ha nyalakodni szeretnétek ?
Nem utolsósorban ha az országunkat bombázná a félkegyelmű haverotok vajon a führerertek hova menekülne az első pillanatban.?
csak úgy....
@Virág Árpád: ,maga egy ritka nagy marha!
csak úgy....
@Virág Árpád: beszélsz zöldségeket,te buta román!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.