Mindenkire lőtt az elkövető, arra is, akit az utcán látott.

Újabb részletek a prágai vérengzésről: Robbanás is történhetett, egyre nő az áldozatok száma

Kép: Michal CIZEK / AFP

Semmi nem utal arra, hogy a bűncselekmény kapcsolatban állna a nemzetközi terrorizmussal

– jelentette ki Vít Rakusan cseh kormányfőhelyettes és belügyminiszter a Híradó.hu szerint, arról a véres lövöldözésről szólva, mely csütörtök délután a prágai Károly Egyetemen történt. Martin Vondrácek rendőrfőnökre hivatkozva azt is írják, hogy az első hírekhez képest tovább nőtt a halálos áldozatok száma:

Most 15 halottról és 24 sebesültről lehet tudni – utóbbiak közül 9-en súlyos állapootban vannak.

A cseh Seznam Zprávy hírportál hozzájutott egy felvételhez, mely a lövöldözésről készült – számol be az RTL.hu. A híroldal nem tehette közzé a felvételt, azonban részletesen leírta, mi látható azon:

A videón az látszik, hogy az elkövető nemcsak az egyetem épületében adott le lövéseket, hanem az utcán arra járó emberekre is.

A fekete ruhás férfinél egy ZEV 308 Win AR10 típusú gépkarabély volt. Hallható, amint a rendőrök arról beszélnek, mesterlövészre lenne szükség, nekik mert nekik csak maroklőfegyverük van.

A portál arról is ír, hogy az elkövető, a 24 éves David K. tavaly szerzett BA diplomát történelem-Európa-tanulmányok szakon, idén pedig díjat kapott szakdolgozatára. Egy évfolyamtársa szerint introvertáltnak ismerték, nem sokat beszélgetett másokkal.

A Telegram közösségi platformon a neve alatt szerepel egy profil – írja az RTL –, ennek orosz nyelven írt bejegyzéseiben az áll, hogy a szerző iskolai lövöldözést, öngyilkosságot akar elkövetni, inspirációként egy orosz esetet említ. Martin Vondrašek cseh rendőrkapitány szerint számolnak azzal, hogy a profil valóban az elkövetőé lehet, de ez egyátalán nem biztos.

Forrás: RTL.hu, Hirado.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Kár,hogy az ilyen idióták nem magukkal kezdik a tömeggyilkosságot,aztán ha sikerült,folytathatják másokkal.
izéke
@Philip Marlowe: mi az a kőrut? Látom,te is begyűrűztél,csak éppen moszkvából...azért inkább euróban tartanád a pénzed és nem yüanban,vagy rubelben,esetleg a szuperinflációálló török lírában,képmutató
puszt
@Philip Marlowe: Ja... és ezért veszélyes még a demokrácia is, nemde? Érdekes, h a Trampli nem jutott az eszedbe...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.