A rendőrök végeztek a támadóval.

Több embert agyonlőttek a prágai Károly Egyetemnél, több tucatnyian vannak a sérültek

Kép: Michal CIZEK / AFP

Agyonlőttek több embert Prága központjában, a Károly Egyetemnél, több tucatnyian pedig megsérültek – idézi a cseh rendőrség közleményét a BBC. Az egyetemet kiürítették, a környéket lezárták, a támadóval pedig a közlemény szerint végeztek.

Legkevesebb tíz halálos áldozata és több mint harminc sebesültje van a lövöldözésnek

– közölte a prágai mentőszolgálat az MTI szerint. A számok még változhatnak – teszik hozzá –, kilenc ember állapota nagyon súlyos, 5-6-é pedig közepesen súlyos.

Az egyetem egy 24 éves hallgatója lehetett a merénylő

– idézik a Seznam Zprávy hírportál értesülését. A rendőrség ezt nem erősítette meg. Több médium azt jelentette, hogy a támadó korábban agyonlőtte az apját, és a rendőrség csütörtökön délben, még a támadás előtt körözést adott ki ellene.

A jelentések alapján a Károly Egyetem bölcsészettudományi karán volt a lövöldözés, a Jan Palach térnél. Szemtanúk arról számoltak be, hogy lövéseket hallottak, az egyetemen pedig körüzenetben figyelmeztették az ott dolgozókat, hogy zárkózzanak be. Ennél többet egyelőpre nem lehet tudni arról, mi történt.

A Twitterre egy szemtanú feltöltött egy videót is, melyen hallatszanak a lövések hangjai, illetve rengeteg rendőrt látni:

Forrás: BBC

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
@KisTehen: Ha nincs semmi értelmes hozzászólni valód, akkor miért pofázol hülyeségeket, kérődző?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
Azt hiszem, olyan ez, mint amikor a szülő nem akarja észre venni, hogy a gyerek drogozik. Mert amikor bizonyossá válik, szembe kell nézni addig szőnyeg alá söpört problémákkal, és olyan utakon kell elindulni, amire nem voltak felkészülve.
És ez aktuális itt és most az egész világunkra.
Nyírfa
@Horizont: 19.52

Ha csak volt szocialista országot választhatnék, hogy hová költözzem, hol élnék szívesen, az Csehország lenne. Sokkal fejlettebb nép a magyarnál, és ez perdöntő. Prágát csak a netről "ismerem", de bakancslistán van, mindenképpen szeretném bejárni még ebben az életemben.
Nyírfa
@Horizont: 20.01

Amikor ilyen hírek látnak napvilágot, mindig felmerül bennem, tényleg biztonságban vagyunk?
Mit kell Orbánnak még megtennie ahhoz, hogy féken tartsa a csecsen brigádot, a Wagner-csoportot, a kínai maffiát, amely úgy bevette magát , főleg Budapestre, hogy megnézhejük magunkat, ha egyszer Orbán valamire nemet mond, mert nem tud kitérni egy másik kérés elől.
És az arabok? Szállják meg ők is az országot, a fedőnév: befektetés. Erdogan már hazajár, a legényei a saját törvényeik szerint verhetnek össze minket...nem jó itt, már nem szeretem ezt az országot.
Nyírfa
@Horizont: Neked nem elég beteg Arisztotelész , Püthagorasz, Szókratész, Seneca, Thalész, Lie-ce, Lao-ce, Konfuciusz, Kepler, Kopernikusz, Kant, Hegel, Newton, Pascal, Spinoza, Voltaire, Rousseau, Adam Smith, Engels, Marx, Rudolf Steiner,Einstein, Leonardo..., csakhogy azok közül a filozófusok közül merítsek, akikről annak idején mi is tanultunk, már az általános iskolában is?
Persze, erről illik megkérdezni korunk legismertebb filozófusát, @Őrnagyot, alias gyagyást, hogy nehogy beteg tanok áldozatává váljunk, s Napóleonnak, netán fehérvári huszárnak képzelve magunkat a karabélyunk után kapjunk. Vigyázni kell, nagyon-nagyon.
Nyírfa
@Horizont: 11.44

Süsü. De nem a sárkány. :)
Nyírfa
@Nyírfa: 08.51

Nyelvi hiba. A mondatkezdés helyesen: Neki súlyosan beteg...és a végén kérdőjel helyett pont.
Hogy utálom a pontatlanságot! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.