Egy hete tiltakoznak a választás eredményei miatt, amelyet az ellenzék szerint elcsaltak, Aleksandar Vucic államfő arról beszélt, hogy mindenkit megtalálnak, aki részt vesz a zavargásokban – írja az Economix.

Szorul a hurok Orbán haverjának nyaka körül: Már a szavazókat fenyegeti a szerb elnök és Moszkva
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Aleksandar Vucic szerb elnököt a Karmelita kolostorban 2023. szeptember 14-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Több ezren tiltakoztak vasárnap Belgrád belvárosában a december 17-i választások megismétlését követelve, a tömeg be akart törni a városi közgyűlés épületébe is, ezért a rendőrség könnygázt vetett be

– közölte a szerbiai közszolgálati televízió.

A városi parlament bejáratánál egybegyűltek azt skandálták, hogy „Vucic egy tolvaj!"

– írta a Reuters.

Az ellenzék egy hete tiltakozik, mert úgy gondolja, hogy számtalan csalás történt a múlt vasárnapi előrehozott parlamenti, tartományi és önkormányzati választásokon.

A politikusok éhségsztrájkolnak, valamint az országos választási bizottság épületénél tiltakoznak, vasárnapra pedig tömegtüntetést jelentettek be.

Aleksandar Vucic köztársasági elnök vasárnap este az elnöki palotából közvetített üzenetében mindenkit nyugalomra intett, és kijelentette:

semmilyen forradalom nem zajlik

Vucic elmondta, hogy más országok titkosszolgálatai figyelmeztették a hivatalos Belgrádot a közelgő tiltakozásokra.

Különösen Oroszország nyújtott ilyen információkat a hatóságoknak

– mondta Ana Brnabic szerb miniszterelnök. Vucic beszéde után több szerb politikus is, köztük a kormányfő is, arról kezdett beszélni, hogy

az ország egy új Majdanra készül.

Erre erősített rá az orosz külügyminisztérium szóvivője, Marija Zaharova is, aki szerint a „kollektív Nyugat Majdan puccstechnikával” próbálja felkavarni a szerbiai helyzetet.

A szerb nemzetbiztonsági tanács rendkívüli ülése után Aleksandar Vucic december 24-én este másodszor is az ország lakóihoz fordult. Az elnök közölte, hogy a rendőrség folytatja a letartóztatásokat, és mindenkit megtalálnak, aki részt vett a zavargásokban.

Nem számít, hol bujkálnak, nem bújhatnak el. Politikai szeszélyek miatt nem lehet szétverni a szerb államot

– tette hozzá.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
És akkor most ne képzeljünk el egy ilyen államot az unióban.
Ne legyenek illúzióink, Orbán ugyanilyen hajtóvadászatot indítana ellenünk, ha nem lenne a fejünk felett az EU védőernyője.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Nessy: @Nessy: Miért, nem vagy az? Mármint fiatal?
Hogy egy kicsit itt fáj, egy kicsit ott, ez azért van, mert nem sportoltál eleget. Ha, tegyük fel, Orbán Viktor felügyelte volna nemzetünk II. világháború utáni felemelkedését, akkor ma is balettoznál a stadionok és a piac között, szállnál a magosba, mint a mama ruhái, fényesen, suhogva. Mert ilyen óriás ő, a Viktor, szürke haja lebben az égben, mossa a pénzt, mossa serényen.
Toller Béla
Még eldöntésre vár,, hogy a macskák vagy vucsicsok előbb ...de mindenképpen az orosz megszállást megelőzően !
Cherry
Az én jókivánságom meg hogy a te zsiros torkod körül szorulna egy hurok,,és örökre eltünnél a süllyesztöbe szemét vérszivó pióca
csak úgy....
ahova 0rbán beteszi a lábát ott borul a bili,már az argentinok is tüntetnek a frissen választott bohócuk ellen!
Nessy
@Nyírfa: Ahogy az egészségügy helyzetét nézem. lassan ott tartunk, mint ifjú kedves testvér koromban. Csak akkor nem volt divat, hogy a kedves beteg, vagy a hozzátartozó pofozkodjon a személyzettel.
verőce21
Micsoda anarchista hozzászólók vannak itt a blogon...! Még szerencse, hogy Orbán vigyáz rájuk, nehogy kárt tegyenek egymásban...! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.