Egy hete tiltakoznak a választás eredményei miatt, amelyet az ellenzék szerint elcsaltak, Aleksandar Vucic államfő arról beszélt, hogy mindenkit megtalálnak, aki részt vesz a zavargásokban – írja az Economix.

Szorul a hurok Orbán haverjának nyaka körül: Már a szavazókat fenyegeti a szerb elnök és Moszkva
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Aleksandar Vucic szerb elnököt a Karmelita kolostorban 2023. szeptember 14-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Több ezren tiltakoztak vasárnap Belgrád belvárosában a december 17-i választások megismétlését követelve, a tömeg be akart törni a városi közgyűlés épületébe is, ezért a rendőrség könnygázt vetett be

– közölte a szerbiai közszolgálati televízió.

A városi parlament bejáratánál egybegyűltek azt skandálták, hogy „Vucic egy tolvaj!"

– írta a Reuters.

Az ellenzék egy hete tiltakozik, mert úgy gondolja, hogy számtalan csalás történt a múlt vasárnapi előrehozott parlamenti, tartományi és önkormányzati választásokon.

A politikusok éhségsztrájkolnak, valamint az országos választási bizottság épületénél tiltakoznak, vasárnapra pedig tömegtüntetést jelentettek be.

Aleksandar Vucic köztársasági elnök vasárnap este az elnöki palotából közvetített üzenetében mindenkit nyugalomra intett, és kijelentette:

semmilyen forradalom nem zajlik

Vucic elmondta, hogy más országok titkosszolgálatai figyelmeztették a hivatalos Belgrádot a közelgő tiltakozásokra.

Különösen Oroszország nyújtott ilyen információkat a hatóságoknak

– mondta Ana Brnabic szerb miniszterelnök. Vucic beszéde után több szerb politikus is, köztük a kormányfő is, arról kezdett beszélni, hogy

az ország egy új Majdanra készül.

Erre erősített rá az orosz külügyminisztérium szóvivője, Marija Zaharova is, aki szerint a „kollektív Nyugat Majdan puccstechnikával” próbálja felkavarni a szerbiai helyzetet.

A szerb nemzetbiztonsági tanács rendkívüli ülése után Aleksandar Vucic december 24-én este másodszor is az ország lakóihoz fordult. Az elnök közölte, hogy a rendőrség folytatja a letartóztatásokat, és mindenkit megtalálnak, aki részt vett a zavargásokban.

Nem számít, hol bujkálnak, nem bújhatnak el. Politikai szeszélyek miatt nem lehet szétverni a szerb államot

– tette hozzá.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
És akkor most ne képzeljünk el egy ilyen államot az unióban.
Ne legyenek illúzióink, Orbán ugyanilyen hajtóvadászatot indítana ellenünk, ha nem lenne a fejünk felett az EU védőernyője.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
És akkor most ne képzeljünk el egy ilyen államot az unióban.
Ne legyenek illúzióink, Orbán ugyanilyen hajtóvadászatot indítana ellenünk, ha nem lenne a fejünk felett az EU védőernyője.
balos
@Nyírfa: Megtalálja majd a lehetőséget,ahogy a lopásra is!
Nessy
Majd Habony akcióbrigádja ebben is besegít, mint a választásba! Mert ugyebár mi nem avatkozunk más országok belügyeibe, max. a választási anomáliába! Lásd Fico.
Nyírfa
@balos: 11.29

Bízzunk benne, hogy már nem lesz ideje, ezért lehetősége sem rá.
Nyírfa
@Horizont: 12.05

:))) Nem azt nézem, hogy mit ír, hanem, hogy ki írja. Ezért aztán nagyon egyszerű a dolgom.
fergeteg
Hogy fagyna be az veres seggetek gázhiány miatt.
Alázzátok csak szerbeket. Haverja ? Eszem megáll.
Itt is az Orbánfóbia.
Nyírfa
@Horizont: 12.37

Meg még kisdobosok is voltunk. :) Az úttörő csapatban én voltam a zászlós, jellemző, hová lőjetek, ha nem rám? :)) Aztán KISZ, ahol végül elfelejtkeztek rólam, így kiléptem, mint Orbán a Néppártból. :) A pártba meg sem próbáltak invitálni, jobbnak látták, ha csak kívülről mondom a magamét. Pedig az egyetlen politikus, kormányfő, akit a mai napig nagyra tartok, Kádár.
Senki nem ér a nyomába.
Csizmás Kond
...szőrösgyurieffektus...
Boldog Karácsonyt mindenkinek !
Nyírfa
@Csizmás Kond: 13.01

MIért szőrős? Neked is!
Nyírfa
@Horizont: 13.03

Lassan megírjuk az önéletrajzunkat! :)) Azért nem akartak a KISZ-be felvenni, amiért a pártba sem?
Én a szocializmusból egyedül a szocialista embertípust hiányoltam, erre azt mondták, hogy az még száz év, de, ahogy elnézem, az ezer is kevés lesz. :))
Nyírfa
@Maccska: Szerintem állítsd le magad, Miau, mert még a macskatársadalom is a szemét forgatja attól a sok blődségtől, amit itt összenyávogsz.
Maxipocak
@Maccska: Mit csinált te agyatlan gyökér? Törődött a kisemberekkel? Annyira mint sztálin elvtársad meg orbán führered. Látszik hogy egy fogalmatlan fidessfasiszta sejthalmaz vagy, akinek fingja sincs semmiről.
renitencs
Én csak azt látom, hogy kezdődik a belgrádi Majdan-puccs ideológiai előkészítése a "függetlenobjektív" médiadiktatúrában.
Nyírfa
@Horizont: 15.36

Ami azt illeti, nem buzgolkodtam a KISZ-ben, a gimiben vettek fel, mert értelmesnek tartottak, de mindig hátrébb húzódtam , hogy azok érvényesüljenek, akik látszani akarnak. :)
Azt hiszem, a hétköznapokban nem vagyok csapatjátékos, így csak abban a közösségben érzem jól magam, ahol mindenki nagyon önálló, nincsen alá-fölérendeltségi viszony. Talán ezért is lettem zászlós! :))
Én nem is az úttörő-mozgalomra emlékszem leginkább, hanem magára az általános iskolára. Szuper tanárokkal és néhány izgalmas osztálytárssal lett gazdagabb az életem. Sok-sok emlék, nagyon szerettem tanulni, iskolába járni. Ez később megváltozott.
Peller Anikó
@Horizont: 11:42, 80 ezer ellenzéki szavazat tünt el ezalatt az óra alatt a rendszerből.
Nyírfa
@Horizont: A mi sulinkat is abban az időben adták át, de ma is áll mint a cövek. Igen, jó volt az az időszak. Talán azért is, mert még gyerekek voltunk, és igazi békebeli korban élhettünk.
Milyen egybeesések: az én apám 2006-ban hunyt el.
Nessy
@Nyírfa: Melyik suliba jártáé? Ahogy ballagáskor énekeltük: Miként az álom, úgy suhan tova, diákok többé nem leszünk soha!
Nyírfa
@Nessy: A Hévizi útiba. Még festékszaga volt, amikor elsősként elfoglaltuk. Igaz, csak a 2. félévben, addig a Raktár utcaiban vendégeskedtünk.
Nyírfa
Bocsánat: Vihar u. :)

Két percre laktunk, művészet lett volna elkésni. Na jó, battyogva lehet, hogy 5. :)
Óbudán akkoriban még rengeteg volt a fa, amit nagyon-nagyon szeretek, az udvarunk is a lakótelepen inkább erdőhöz hasonlított, egy olyan erdőhöz, amit a házmester nagy gonddal karban tart.
Hó, de szeretek nosztalgiázni! :)
Nessy
@Nyírfa: Én a Szentlélek téren kezdtem 1945-ben -49-ig. , majd 54-ben Leány gimi lett, és mi voltunk az első érettségizők 57-ban. Szép emlékek!
Nyírfa
@Horizont: 17.03

Igen! Apám is, anyám is, a rokonok is, mindenki! :) Nyaranta a Dunán lógtunk, télen a hegyekben. Apám élt-halt a természetért, mindig menni kellett. :)
Nyírfa
@Nessy: 17.05

A Martos! Nagyon szép a tér! Ott volt az esküvőm! :)
Nessy
@Nyírfa: A Hévizi uti körzeti rendelőben voltam asszisztens.
Nessy
@Nyírfa: Gyemekem már a Martosban érettségizett! Ugyanaz a több mint 100 éves épúlet, az eredeti funkcióból kicsi átalakítva. Nekem is ott volt az esküvőm, lévén életempárja is öreg Óbudai volt.
Nyírfa
@Horizont: 17.06

Mintha karácsony lenne. :))
Nyírfa
@Nessy: @Nessy: Kicsi a világ! :))
A nagy SZTK-ban nem dolgoztál?
Nessy
@Nyírfa: 1959-ben, amikot megépült én rendeztem be egy kolleganővel a fizikót, és ketten vittük két évig, míg nekem ott nem kellett hagyni allergia miatt. Akkor lettem körzeti nővér. De a régi kis rendelőben minden osztályon helyettesített. A gégészet, szemészet volt az "otthonom" .Csak aztán átmentem gazdasági vonalra, de a kórház, rendelő, körzetek mind együtt volt! Onnan mentem nyugdíjba.
Nyírfa
@Horizont: 16.47

:)))) Emlékszel a gombos bokacsizmára? Akkora divat volt, hogy a szülőknek MUSZÁJ volt megvenni a gyerkőcüknek! :)
Kerestem képet, de nem találok.
Nyírfa
@Nessy: 17.32

Azért az nagy só lenne, ha kiderülne, hogy ismerjük egymást, ha máshonnan nem is, de a szemészetről, igen. Hatéves koromtól kancsalítok, elvileg minden esély megvolt a találkozásunkra, bár, emékszem, egy időben Újpestre kellett vizsgálatra menni.
Nyírfa
@Horizont: 17.40

:)))) Nagyon jó! Igen, de mintha rövidebb lett volna a szára, vagy keverem már a szezont a fazonnal! :)))
Nessy
@Nyírfa: Az tényleg érdekes lenne! A Vihar utcában ki volt a körzeti dokitok?
Nyírfa
@Nessy: 17.45

Fogalmam sincs. Még arcra sem emlékszem, nemhogy névre. Húsz évesen elköltöztem, csak az új lakhelyem körzeti orvosa maradt meg, ő igazi házi orvos volt, bár, akkoriban nem így nevezték.
Nyírfa
@Horizont: 17.45

Látod, műkorim nem volt, csak a kulcsos, de azzal szaggattam a jeget a sulinkban, meg otthon az udvaron. Kb. 20 éve volt először a lábamon egy kölcsön kori, úgy feltörte a lábam, hogy utána hetekig jártam kezelésre, mind a két lábfejem két fehér buciként kandikált ki a cipőből, amit be sem lehetett kötni, olyan vastag kötéssel fedték be a sebet.
De én tehettem róla, száguldoztam, mint egy eszeveszett, pedig éreztem, hogy fáj a sarkam, de nem bírtam leállni. Az akarnokság nem a legnagyobb erény, piszkosul rá lehet fázni.
balos
@Nyírfa: Korrekt,de ezeknek a génkezelt turulbaszónyilasoknak 1 új szál-asi kell!Hogy száradna már a karón a varjúknak!
Péter2
Tudjuk orbán kérkedett vele , hogy a választásokba segítették a most hatalmon lévő tagot , gondolom a ruszkik is , ezt megtudta a jelenlegi ellenzék , na innét a gond , és ha megnézzük igazuk is van ! Azokat az országokat nem szabad felvenni az unióba , ahol a magyar és orosz befolyás a legkisebb mértékben is jelen van .
Nyírfa
@Horizont: 17.08

Ez jogosítja fel, hogy leküldjön minket gyufáért! :)))
Nyírfa
@balos: 18.18

Éltetik is a hungarizmust. Hihetetlen, mennyire aktuális!

" hungarizmus 1930-1945 közötti magyar nemzetiszocialista mozgalom, eszmerendszer. A mozgalom a kispolgári tömegekre hatott, de minden réteget érintett. Mindenkit a nemzetközösségnek akart alárendelni, elvetette az egyén jogait. Fontos szerepet játszott benne a kereszténység által biztosított erkölcsi alap, de az egyház politikai szerepének növelését megtagadta. A mozgalom vezetője és fő ideológusa Szálasi Ferenc volt. A kifejezést Szálasi az 1927-ben meghalt Prohászka Ottokár katolikus püspöktől kölcsönözte, aki hungarizmus alatt a „magyar érdekekért való kiállást” értette. 1944-ben a Nyilaskeresztes Párt – mint a hungarizmus kidolgozója – került hatalomra. "
Nyírfa
@Péter2: 18.48

A szerb kormányfő köszönetet mondott az orosz titkosszolgálatnak, amiért informálták őket a készülő lázadásról. Ez az attitűd több kérdést is felvet:
1.Állítólag az orosz titkosszolgálat informálta a küszöbön álló zavargásról. Csak nem ők szervezték?
2. Vucic tudta, hogy csalt, és ebben a magyarok is közre játszottak, tehát számított az ellenzék reagálására, mégis lázadásról beszél.
3. Miközben veri az asztalt, hogy az unió miért nem veszi már fel, az orosz titkosszolgálatnak mond nyilvános köszönetet, csak úgy csöpög a hálától.
4. Orbán hallgat, mint az a bizonyos a fűben.
5. Ebből még simán kikerekedhet egy nemzetközi diplomáciai fellépés, aminek mi is ihatjuk a levét.
namihami
Csak nehogy a bizonytalan belpolitikai helyzet miatt éppen a Mi Viktorunk legyen az, aki vétózni fog a felvételük ellen!
Nessy
@Nyírfa: @Horizont: Olvastam!!! TT! ( Taknyos, Töllts! ) :-)))))))))))))
Nessy
@Nyírfa: @Horizont: Bpocsánaz árva fejemnek. Egy pillanatra fiatalnak éreztem magam.
balos
@namihami: Hát ezt a feltételezést még kiröhögni sem volt "humorom"!A kolostor disznónk az említett állathoz képest is barom!Ha arra kerül a sor még a családján is képes lenne túladni,hogy mentse az irháját!
Nyírfa
@Nessy: @Nessy: Miért, nem vagy az? Mármint fiatal?
Hogy egy kicsit itt fáj, egy kicsit ott, ez azért van, mert nem sportoltál eleget. Ha, tegyük fel, Orbán Viktor felügyelte volna nemzetünk II. világháború utáni felemelkedését, akkor ma is balettoznál a stadionok és a piac között, szállnál a magosba, mint a mama ruhái, fényesen, suhogva. Mert ilyen óriás ő, a Viktor, szürke haja lebben az égben, mossa a pénzt, mossa serényen.
Toller Béla
Még eldöntésre vár,, hogy a macskák vagy vucsicsok előbb ...de mindenképpen az orosz megszállást megelőzően !
Cherry
Az én jókivánságom meg hogy a te zsiros torkod körül szorulna egy hurok,,és örökre eltünnél a süllyesztöbe szemét vérszivó pióca
csak úgy....
ahova 0rbán beteszi a lábát ott borul a bili,már az argentinok is tüntetnek a frissen választott bohócuk ellen!
Nessy
@Nyírfa: Ahogy az egészségügy helyzetét nézem. lassan ott tartunk, mint ifjú kedves testvér koromban. Csak akkor nem volt divat, hogy a kedves beteg, vagy a hozzátartozó pofozkodjon a személyzettel.
verőce21
Micsoda anarchista hozzászólók vannak itt a blogon...! Még szerencse, hogy Orbán vigyáz rájuk, nehogy kárt tegyenek egymásban...! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.