A török parlament külügyi bizottsága jóváhagyta Svédország NATO-csatlakozási kérelmét, egy további lépéssel közelebb hozva a svéd csatlakozást a nemzetközi szervezethez – írta meg a Telex.

Közeledik a svéd NATO csatlakozás – a török külügy is rábólintott

Fotó: Pixabay

A továbbiakban a török parlament is napirendre tűzte a tárgyalást a kérelemről, és a szavazás várhatóan néhány héten belül megtörténik.

Az események azt mutatják, hogy Törökországban az ügy előrelép, míg Magyarországon a NATO-csatlakozás jóváhagyása terén hónapok óta nincs érdemi haladás.

A magyar kormány korábban azt ígérte, hogy nem lesz az utolsó a ratifikálásban, de még mindig nem került napirendre a szükséges szavazás.

Svédország és Finnország tavaly májusban döntött úgy, hogy csatlakozik a NATO-hoz az orosz-ukrán háború kirobbanása után, és most Svédország lépett egy újabb lépéssel az irányában.

Forrás: Telex

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
@KisTehen: Hol bólintás az ha le megy kutyába. Mindenki beletörli a bocskorát
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izéke
@KisTehen: mi van? Mit akarsz mondani? Miért ráng a szád széle hugyos? Talán ideges vagy,hogy nem tudsz cáfolni? Szedj xanaxot vsgy kérdezd meg gazdádat ő mit kapott Grazban,hátha ad neked is.
Nessy
Majd keres indokot kormányunk a halogatásra. Meg igyebár a 125 bátorok még nem döntöttek!
izéke
@Maccska: tudtommal nem arról beszéltünk hogy megtámadja vagy sem,hanem,hogy nem kell neki NATO tagországon keresztül támadnia ha arra szottyan kedve,mivel van rá lehetősége. Plàne, hogy a NATO hátába van beékelődve,ezért zsúfolásig van telepítve atomfegyverekkel. Onnan zsarolhatja az összes északi államot.
balos
@durbincs: Mi van vice?Osztálynévsort csináltál a "kivégzendökből"?Megnyugtatlak,hogy KB 10 centire van a fejedtől a golyó szóró!Addig élsz míg remélsz,hogy felvirrad a napotok a pince sötétjében!Arra várhatsz!
Clavigo
@Nessy: Majd ,ha Putyin Gazda leszól a kipcsak csicskáinak...majd akkor.
Péter2
@Maccska: Melyik NATO tagország áll Oroszország és Svédország között ? Maximum nemzetközi vizek , de a jelenlegi Oroszország vezetésének megbízhatósága megkérdőjelezhető , sem országhatárt , semmi nemzetközi kötelezettséget nem tartanak be , innét a Svédek törekvése ! Megértem őket .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.