II. Margit, Európa legrégebben uralkodó királynője váratlanul lemondott Dánia trónjáról.

II. Margit dán királynő leköszön trónjáról

II. Margitot imádja a dán nép. forrás: Youtube

II. Margit december 31-én elmondott, újévi beszédében jelentette be távozását – írja a BBC. A királynő január 14-ig marad a trónon, megvárva trónra lépésének 52. évfordulóját. II. Erzsébet halála óta II. Margit volt leghosszabb ideje hatalmon lévő európai uralkodó.

Trónját egy 1953-as alkotmánymódosításnak köszönheti, akkortól örökölhető női ágon a dán trón. IX. Frigyesnek ugyanis három lánya született, elsőként Margit. 1940-es születésű dán királynő népszerű alattvalói körében. sokan úgy hitték, haláláig hatalmon marad. Fia, az 55 éves Frigyes azonban két hét múlva trónra lép.

Forrás: BBC
Fotó: Youtube

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
na igen ...52 év meló, aztán jöhet a becsületes nyugdíj...

Boldog új évet a Királynőnek, és hosszantartó egészséges nyugdíjas éveket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Hosszú, boldog nyugdíjas éveket kívánunk a Királynőnek !
Csizmás Kond
Kutyakomédia az egész királyosdi...
Csizmás Kond
@Horizont: ...szerintem nem mindenki...és amúgy sem lehet összeegyeztetni a demokratikus maszlaggal.
Csizmás Kond
@Horizont: Övék a hatalom. Az ők beleegyezése nélkül senki semmit nem csinálhat az országban. Mindenki alárendeltje, és bár ezt egyféle demokratikus lepellel álcázzák az csak szemfényvesztés. Rájuk esküszik fel minden katona, rendőr, erdőőr, bürokrata meg minden...
...és mindegyik uriember...há persze az amelyiket mutogatnak de a többségük akiket próbálnak minden igyekezettel árnyékban tartani hát nem az erkölcs mintaképei.
Csizmás Kond
@Horizont: Nem is kell, de ez nem vélemény hanem a sanyarú valóság. Amúgy semmi bajom egyikükkel sem, csak nagyon hátsószándékú rendszernek tartom, hogy bár míg a világ halad ők begyökerezve még a már a középkorban kihalt rendszer álnok fentartását őrízgetik és űzik holmi álcázott kitalációval.
Csizmás Kond
@Horizont: ...azt jól teszed mert nem is kell füvet fát összehordani minden cikknél...ez a kerálokról szól és arról elmélkedünk...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.