A miniszterelnök részt vesz az Európai Bizottság korábbi elnökének búcsúztatásán.

Orbán Viktor Párizsba utazik, Emmanuel Macron meghívására

Kép: miniszterelnok.hu

Orbán Viktor miniszterelnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására pénteken részt vesz Jacques Delors, az Európai Bizottság korábbi elnökének búcsúztatási szertartásán Párizsban

– erősítette meg a francia sajtó értesüléseit Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

Emmanuel Macron elnököl a Jacques Delors előtt rendezett nemzeti tiszteletadáson a párizsi Invalidusok dómja díszudvarában pénteken délelőtt 11 órától.

Jacques Delors, az Európai Bizottság egykori elnöke 98 éves korában hunyt el december végén. 10 éven át, 1985 és 1995 között állt az uniós végrehajtó testület élén, kulcsfontosságú szerepet töltött be az euró létrehozásában és az Európai Unió mai formájának kialakításában. Fontos formálója volt többek között az egységes piac, a schengeni övezet, az Erasmus-programok és a közös mezőgazdasági politika létrehozásának.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Az eu volt elnökének temetésére nyilván a családon kívül meghívják az összes eus ország miniszterelnökét, szerintem még az angolok mostani és korábbi elnökeit is, és persze még sok más, diplomácia megkövetelte politikust. 0rbánt, bár gondolom, szívesen kihagyták volna, de hát kötelező.

Majd megnézem a képeket, jaj, úgy aggódom 0rbán miatt! Félek, nehogy ott álljon a szomorú sokaság szélén, idétlenül vigyorogva, akitől mindenki elhúzódik. Remélem, nem így lesz, a többiek boldogan köszöntik majd és ölelik a keblükre, miközben rajongással és mély tisztelettel néznek fel rá.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
""Na figyeld, azt is elloptam, azt is elloptam, az is az enyém már! Azokat meg most készülök megszerezni!""
ómió
Má' megint "így elszigetelték ezt a Zorbánt" ezek az efftársak!?
namihami
@ómió: 09.17: Csak egy temetésre ment! Semmilyen tárgyalásra vagy megbeszélésre nem kerül sor! Az, hogy egy állam vezetőjét meghívják egy másik állam elhunyt vezetője temetésére az NEM politika, hanem protokoll! Megint ott fog a harmadik sorban téblábolni és azért, hogy elmondhassa azt, hogy egyáltalán demonstrálhassa a jelenlétét, oda fog az egyik fotó szélére pofátlankodni!
Ja, és kap egy tál ételt! A repülőgép által elhasznált kerozin árának kompenzálása céljából!
ómió
@namihami: Ez az! Mindent lehazudni, efftársiasan, legalább a totál ismeretlenek meghívását is meg nem hazudni, ám! Legalább az első az izmos efftársi hazudozás nálatok! Nehogy lemaradjon!
namihami
@ómió: 09.3: Mi volt ebben hazugság? Ez egy elhunyt európai politikus temetése, ahol semmilyen tárgyalásra vagy megbeszélésre (nemcsak az Orbánnal, de senki között) nem került sor!
És, nem mellékesen, de hogy kerül ide a "" totál ismeretlenek meghívását is meg nem hazudni"" megjegyzés? Hol volt itt nem totál, de egyáltalán ismeretlen? Csupa, a politikából ismert név és arc, akik egy protokoll (nem tárgyalás) esemény meghívottjai voltak! Az, hogy nektek(!!) ezt a magyar lakájmédia politikai eseményként tálalta, ahol a Kmalacot tárgyalni(???!!!) hívták, az egy dolog, csak nem igaz! Ha valamiben hazugság volt, akkor éppen ez az!
ómió
@namihami: Volt egy uniós vezető, aki egykoron normálisan vezette az Uniót! A ritkaságok egyike, akit sokak búcsuztatása elkísérte! Egyebek közt a "Zorbáné" is, akit itt széthazudva próbálnátok! A maiaknak már közeli reputációja se lesz majd meg, amikor majd a bolsi idiotizmusuk fog derendengeni belőlük!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.