A német gazdaság a 2008-as válság után a fejlett országok többségéhez képest példásan teljesített: a GDP stabilan növekedett, miközben az államadósság csökkent, és sokkal több terméket adtak el külföldre, mint amennyit bevittek az országba. A siker legfontosabb tényezője a német ipar jó teljesítménye volt: a németek egy csomó magas technológiájú terméket gyártottak, amit külföldön el tudtak adni. A koronavírus-járvány környékén azonban valami elromlott. A járványt a németek még viszonylag jól átvészelték, de aztán 2022 végén ismét recesszióba csúsztak, azóta tavaly egy 0,5 százalékos mínuszt hoztak össze, és a fejlett országok közül egyedüliként várhatóan idén is zsugorodni fog a gazdaságuk.

Forrás: telex.hu
Feltöltő: KisTehen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nejlontacskó
@KisTehen: sőt, már meg is fagytak...
csak úgy....
@KisTehen: ugye ti is szeretnétek végre ennyire rottyon lenni, - na majd ha utolértétek a labancokat! :)
namihami
@KisTehen: 21.48: és :49:
Csak azok a ronda tények, azok ne lennének! Mert az, amit a papíron lehoznak még mindig nem jellemzi az emberek létminőségét és anyagi szintjét!
Arról már nem is beszélve, hogy (ha ezek az adatok-amik az Orbáni KSH által adottakon alapulnak) ha ez egyáltalán valósak, akkor a helyzet számunkra még rosszabb! Mert az, hogy a víz felett van még a Kmalac, az kizárólag a német gazdaságnak köszönhető! Ha az süllyed, akkor mi zuhanni fogunk, rövid időn belül! És akkor megint jöhet a számmágia!
Egy ilyen nyitott, nyúlfarknyi gazdaság brillírozhat a statisztikával, de az emberek bére, nyugdíja az adataikat fényesen cáfolja! Mert---hiába a duma-----""Rosszabbul élünk, mint négy éve!"" .
namihami
@Maccska: 12.40: Éppen azért, mert Európában élünk, függ össze minden mindennel! Ha a németek gazdaságilag romlanak, akkor mi pláne romlani fogunk, hiszen a magyar ipar és gazdaság ezer(???)-többezer szállal rajtuk lóg!
Ha a németek fáznak, akkor mi megfagyunk! A német gazdaság sem beltenyészet, annak csökkenése mellett (és ezt csak a hülyéknek lehet bemesélni) mégis mitől növekedne a beszállítók gazdasága? Ez lenne az igazi Orbáni fából vaskarika!
namihami
@KisTehen: 18.43: Csakhogy ""barátocskám"" az Eurostat bizony, ha nem is átveszi, de beleszámítja a KSH által adott adatokat! Persze, figyelembe vesz, nem szolgaian másol!
Ezért nem passzol soha a két adat!
A KSH mérése miért lenne szempont más országokban, ha itthon is megkérdőjelezett?!?!?! Nem is veszik alapul! ""barátocskám""

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.