A holokausztról való megemlékezés mindennél fontosabb az antiszemitizmus növekedése közepette – írta Joe Biden amerikai elnök a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából kiadott közleményében.

Az antiszemitizmus riasztó növekedéséről is megemlékezett Joe Biden

Az elnök elfogadhatatlannak nevezte, hogy a Hamász által tavaly október 7-én Izrael ellen végrehajtott támadása nyomán, amelyben zsidó embereket mészároltak le, az antiszemitizmus riasztó mértékben növekedett meg az Egyesült Államokon belül és kívül. "Nem emlékezhetünk a holokauszt zsidó túlélőire úgy, hogy közben némák maradunk, amikor zsidók ma ismét támadások célpontjai" – fogalmazott Joe Biden.

A közlemény szerint ezen a napon tisztelet övezi a túlélők bátorságát, valamint azok hősiességét, akik bátran álltak ki a nácik ellen és mindent kockára tettek annak érdekében, hogy ártatlan életeket mentsenek meg.

Washingtonban az emléknap alkalmából kétnapos rendezvénysorozatot tartanak az Egyesült Államok Holokauszt Emlékmúzeumában. Pénteken a vészkorszak néhány túlélője is részt vett az eseményen, és felidézte emlékeit, szombaton pedig filmvetítést tartottak.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
@Shikari: S még mennyi fog meghalni! Pedig a szerelem nem ismer határokat!!!

kepfeltoltes.zapto.org/public/20240128105018_szerelem_51e945c3c2.jpg

Nekik még a házasság szentsége sem adatik meg, csak azért, mert más nép gyermekei!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
@Shikari: Ehhez mi köze a 70+ évvel ezelőtti történelemnek? Semmi. Nem mellesleg talán diverzifikálni kellene egy kicsit- mert nem fekete-és fehér ami előttünk zajlik. Amikor a "palesztin" terrorista mozgalmak(hamasz) a saját népüket- gyermekeket, betegeket, időseket tartanak pajzsként maguk előtt- miután kinyilvánitották, hogy ki kell irtani a zsidókat, a keresztényeket az egész világon- és ezért minden megengedett. Ne, hidd, hogy nincs bennem együttérzés a gyermekek , a szenvedők iránt- de ezért nem a "zsidók" a fő felelősek, hanem azok- akik felhasználják ezeket az embereket.
Az eu által euro milliárdokat nem a népük életének jobbá tételére használták- hanem terrorista céljaik elérésére- és ezzel meglopták azokat, akiket most odatolnak golyófogónak az izraeli csapatok elé. Gyáva x@rok, akik igy keltenek együttérzést a világ érző felében.
Csizmás Kond
...van egy régi mondás...a fuldokló az utolsó szalmaszálba is próbál megkapaszkodni...na ez a félkegyelmű bödönnel is így van...a zsidók köpönyegével próbál takarózni...
kereső
@Shikari: @Maccska: Ha, jól rémlik , akkor 2015-ben izrael "zsidótlanitotta" gázát-, és erre készült cisz jordániában is. Ezt rúgta fel a hamasz az izraeli megtorlást- aránytalan megtorlás -kiváltó aljas támadással-és ezzel meghiúsotta a "két állam-egy állam" tervet. Hiszen 2015-óta önálló palesztin állam volt gáza- bár az infrastruktúrájának nagy részét izrael biztositotta- igy a viz ,-és villamos energia ellátást is. Hajlamosak vagytok elfeledni, hogy mi a kiváltó ok-és mi lesz a kiváltó oka annak, ha cisz-jordániában ugyanolyan harci cselekmények lesznek , mint most gázában- mert az, hogy irán a hezbollah terroristáival támadja izrael északi részét, ezt vonja maga után. És ezen a helyzeten ráadásul ront a cisz-jordániai izraeli telepesek magatartása- amely annyiban érthető, hogy ők sem szivesen hagyják el lakóhelyüket, addigi életüket- és ezért a palesztinokat teszik felelőssé. Ne beszéljetek itt "zsidó világhatalomról", emberekről van szó mindkét oldalon.
Azért egy kérdést csak megér ez az egész- az arab világ vezető hatalmai miért nem biztositottak már a palesztinoknak helyet maguk között? Miért akkor került sor a hamasz támadásra, amikor közel volt az izraeli-szaudi megállapodás az izraeli állam elismeréséről? Kinek volt az érdeke azt meghiusitani, hogy végre "béke legyen az olajfák" alatt? Sok itt a kérdés, amelynek ártatlanok esnek áldozatul.
FLETÓ
@Shikari: S még mennyi fog meghalni! Pedig a szerelem nem ismer határokat!!!

kepfeltoltes.zapto.org/public/20240128105018_szerelem_51e945c3c2.jpg

Nekik még a házasság szentsége sem adatik meg, csak azért, mert más nép gyermekei!
FLETÓ
@Maccska: Lehet! Azonban elhiszed azt, hogy a valóságban van ilyen! Határ választ el embereket: barátokat (pl.: Németország: 1961-89), rokonokat (pl.: Korea), szerelmeket (bármikor a történelem során), csak azért mert egykor politikusok úgy döntöttek, ahogy nekik tetsző?!
kereső
@Maccska: Honnan? Le a térképről? Irtam már fentebb, hogy gázát 2015-ben "zsidótlanitotta"- és ez volt a terv cisz-jordániában is. Ha, arra gondolsz, hogy most vonuljon ki gázából? És milyen "saját" földjük van a palesztinoknak? Az, amely izrael jóvoltából lett az övék? Akkor talán először ne vonják kétségbe izrael és a zsidóság(kereszténység) létezését- hanem törekedjenek arra, hogy tényleges béke legyen. Azok a palesztinok, akik dolgoznak jobbára izraelben, és nem az elpusztitandó ameriakiak és európaiak segélyeit várják, nagyon nem értenek egyet a hamasszal, és jól megvannak a zsidósággal. Emlegetitek a "zsidó világuralmat"/USA- ha jól megnézem a mostani törtéséket, az usa diplomáciai szinten avatkozik be a történesekbe, és nem is egyértelmúen izrael oldalán-holott szövetségesek. A másik oldalon meg csak irán az aki tüzeli a harcokat, a többi arab állam inkább a békében érdekelt-és nem avatkozik be a palesztinok oldalán. A hamasz, miután lefejezték a vezérkarát- nagy-nagy civil, vétlen áldozatok árán- most már "hajlik" a túzszünetre- de ez nem jelent békét. Hogy mi hozhatná el a két nép közötti megbékélést? Azt az ott élőknek kell megtalálniuk.
kereső
@Shikari: 11:55 Ellopták, az ősi "palesztin" földet? Na ennek ugorj neki még egyszer- hiszen a palesztinok ősei vándorló arabok- akik letelepedtek a zsidók lakta "palesztinában". Volt már erről szó régebben- akkor linkeket raktam be ennek a történelmi ténynek az igazolására- de titeket nem érdekelnek ezek. Csak fújjátok a magatokét- minden ismeret nélkül.
kereső
@Shikari: @Maccska: Ha ennyire hadakoztok a palesztinok önálló államiságáért, miért nem ismeritek el ugyanezt a zsidók oldaláról? Mindkét népnek joga van az önálló államisághoz- és ezt csakis és kizárólag az ott élők , a szomszédos arab államokkal együtt teremthetik meg. Ezt hivják többek között a népek önrendelkezési jogának. De az nem megy, hogy a területen élők, ha már nem tudnak együtt élni, akkor csak az egyik jogait ismerem el, a másikét meg nem, sőt megkérdőjelezem a nép élethez való jogát is. Ahogy teszik az oroszok az ukránokkal, az arabok meg a zsidókkal.
kereső
@Shikari: A palesztinok meg zsidó gyerekeket beleznek ki, zsidó nőket erőszakolnak meg, utána kibelezik és levágják a fejét, a palesztinok meg zsidó kisbabákat rabolnak el, miután szüleiket felkoncolták. Ez nem zavar??? Mert engem mindkettó "zavar."
kereső
@Shikari: Dobnál egy lonket, ahol elismerik, hogy nem igaz? Mert én az euronewson és a cnn-em is láttam a felvételeket, amikor a kibucokban szedték össze a halottakat, és nem hivatalos szervek nyilatkoztak és mondták el a történteket, hanem túlélők. Szóval- bizonyiték!
ittott
a zsidók gondoskodnak róla, hogy utálják őket.
kereső
@Shikari: Ez csak domain, nem link.
Ez viszont az:privatbankar.hu/cikkek/szubjektiv/csak-eros-idegzetueknek-itt-van-mit-rogzitettek-a-kamerak-oktober-7-en-izraelben.html

Még annyit: 4-ből 3 palesztin helyesli az október 7.-én elkövetett barbárságokat.
kereső
@Shikari: Lehet, bár én a cnn-en nem találkoztam ezzel a bocsánatkéréssel- csak a folyamatos helyszini közvetitéssel., és a szemtanúk túlélők beszámolóva.
kereső
@Shikari: Akkor még nem, hiszen ezek akkor készültek, amikor a támadás lezajlott- közvetlenül azután készitette a cnn-gázai tudósitója a határ menti kibucokból. És nagyon sok felvétel készült, amit a támadók testkamerái készitettek- és ők hozták nyilvánosságra.
csak úgy....
az antiszemitizmus növekedése gyakorlatilag csak azt jelenti, hogy ismét elszaporodtak a gyogyósok - és ez itt nagyon jól látható! ezeket a pötschöket 1töl -1 ig genetikai vizsgálatra kötelezném, hogy a saját szemükkel láthassák,hogy mekkora korcsok!
kereső
@Shikari: Miért ajánlgatod nekem a kurucot, talán hitelesebb forrásnak tartod, mint a túlélők beszámolóját? Ne már!!
Vagy te is úgy vagy vele, mint a rajtakapott menyecske a hites urával? " Drágám, nekem hiszel, vagy a szemednek?"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.