Egy nagy volumenű gázalku formálódik az Európai Unió és Oroszország között, amihez Ukrajna kész asszisztálni – ez rajzolódik ki az elmúlt napok fejleményei és egy szombati délutáni orosz miniszterelnök-helyettesi nyilatkozat alapján. A fejlemény Magyarország számára is rendkívül érdekes helyzetet teremt, hiszen a hosszútávú magyar-orosz gázvásárlási szerződés kisebbik részét Ukrajnán és Szlovákián, illetve Ausztrián keresztül teljesítik az oroszok, de az orosz-ukrán tranzitszerződés idén év végi lejárata eddig kérdésessé tette a teljesíthetőségét 2025-től kezdve.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: KisTehen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
Nem kéne az oroszok "vágyálmait" tényként közölni.
kereső
@Maccska: A gázra, és a vezetékes olajra nincs eu-s szankció. Viszont felvetődik a kérdés, ha már emlited orbánt- az oroszok is tudták, hogy lejár az ukrajnával kötött gáztranzit szerződés-és orbán/szijjártó is tudta- és mégis 15 éves szerződést kötött Magyarországgal a gázszállitásokra. Feltételezem- és tények is ezt mutatják, hogy meg sem fordult a fejükben, hogy a szerződés lejártakor Ukrajna, mint önálló állam még létezni fog.
kereső
@Maccska: Ti még mindig arról ábrándoztok, hogy a "nyugat" odadobja Ukrajnát az oroszoknak. Mert ha ezt megteszi, akkor saját magát is odadobja. Ismét csak a "párhuzamok" jönnek elő- 1938.München. Bár putyin nem foglalta könyvbe a "mein kampf"-ját, tulajdonképpen azt irja a szemünk előtt.
Pusztai
aZÉ EZ SE SEMMI!!
telex.hu/kulfold/2024/01/28/ukrajna-harcmodor-valtas-haboru-dronok-energetika

Az elmúlt három hétben Ukrajna érezhető pusztítást végzett Oroszország energetikai infrastruktúrájában – írta a Guardian, és a lap számba is vette, melyik városokra, üzemekre csaptak le az ukránok...
qunta
a ny-nak nem sok eszköze van +akadályozni putyint a céljai elérésében. amikor putykó elindította a KKM-et ukrajna veszített. putyin adott még 1 esélyt ukrajnának törökországban , nem éltek vele /usa ukázra/. viszont az ukiknak belátható időn belül békét kell kötnie, különben vége lesz mint a botnak.
kereső
@Pusztai: Miután a nyugati fegyverekkel nem támadhatja az orosz területeket, ezért aztán saját hadifejlesztésbe fogott-csakhogy érezzék a törődést a határ túloldalán is. Két hete Szentpétervár melletti olajtárolót semmisitettek meg- saját drónokkal. A Fekete és az Azovi tengeren már nincs is orosz "uralom", annak ellenére , hogy 2022.-ben az ukrán haditengerészet gyakorlatilag megsemmisült- és most az ukránok a krimi orosz haditengerészeti bázisokat is megtámadják.
És mint olvasható róla, amig az oroszok kimondottan civil lakossági célpontokat támadnak rakétáikkal, drónjaikkal- lakóházakat, piacokat, bevásárló központokat- addig az ukránok kimondottan katonainak minősülő célpontokra, utánpótlást jelentő bázisokra támadnak. mecsoda különbség...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.