Szakértők szerint a háború menetének megváltoztatását nem érhetik el így sem, idénre azonban mentőövet jelenthetne.

Miközben az Egyesült Államok leállította a fegyver- és lőszerszállítást Ukrajnába, Európa nem áll meg: tavasszal több mint egymillió lőszert szállíthatnak keletre a háborúban álló, súlyos lőszerhiánnyal küzdő országba. A hiánnyal magyarázható, hogy az orosz hadsereg számos kisebb sikert tudott felmutatni a fronton a közelmúltban, több települést elfoglalva.

Unión kívüli országtól vásárolnának nagy mennyiségű lőszert Kijev nyugati szövetségesei

Fotó: MTI

A Forbes értesülései szerint Kijev nyugat-európai szövetségesei a tavasz folyamán 300-400 ezer lőszert szállíthatnak le Ukrajnának a korábban beígért 1 millióból – írja a Mandiner.

Ezen felül a nyugatiak Csehország vezetésével egy unión kívüli államtól további 700 ezer lőszert vásárolnának az ukrán haderő számára.

Ukrajna hosszú hetek óta könyörög, hogy szövetségesei szállítsanak számára lőszereket, azonban ez eddig nem történt meg. A Forbes arról ír, hogy Ukrajna nyugat-európai szövetségesei még a tavasszal először 300-400 ezer lőszert szállítanak le a beígért egymillióból.

Katonai szakértők álláspontja szerint ez a lőszermennyiség a jövő év elejéig elégségesnek bizonyulna a fő frontvonalak összeroppanásának elkerüléséhez. 2025 elejére várhatóan felpörög az amerikai és európai hadiipar. A most épülő európai lőszergyártó üzemek 2025-től biztosítani tudják majd az ukránok lőszerutánpótlását.

Oroszország hatalmas mennyiségű – milliós nagyságrendű – lőszerhez juthatott a közelmúltban az észak-koreai szállításoknak köszönhetően.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Géza
Minden egyes lőszerszállítmánnyal az értelmetlen halált küldik Ukrajnába. Már régen vége lehetne a konfliktusnak, ha a Nyugat nem öntené az olajat a tűzre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Géza
@G.Freeman: Igazán kedves vagy, hogy meghatározod nekem, miért nem vagyok magyar. Tudod, aki itt olvasgatja a kommenteket, az igazán látja, hogy mi vagyok én, de azt is, hogy te mi vagy! Nem atomfizika ez.
csak úgy....
@Géza: tibim,belöled csak az derül ki,hogy te vagy a shikari a 98. nickeden,- majd a 100.ra iszunk egy áldomást ha neked is szabad a gyógyszereidre!
KisTehen
@csak úgy...: unalmasan buta vagy és bután unalmas!
KisTehen
@Dollárért Eladott Ország: te magyar?

HAHAHA
G.Freeman
@Géza: Na ennek fuss neki mégegyszer, olvass lassabban, hátha úgy megérted. Senki nem vonta kétségbe a magyarságod. Egyetértek, pontosan látni kiféle-miféle vagy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.