Ursula von der Leyen bizottsági elnök azt közölte, a tagállamok vezetői készek jóváhagyni az Európában befagyasztott orosz pénzeszközök nyereségének Ukrajna céljaira fordítását.

Az Unió fegyverkezni akar és Ukrajnára fordítaná a befagyasztott orosz vagyon

Charles Michel a kétnapos uniós csúcstalálkozó első munkanapját követően tartott sajtótájékoztatón kijelentette: az Európai Unió céljai között szerepel Ukrajna folytatódó és azonnali támogatása mindaddig, ameddig arra szükség van. A célok között említette a védelmi kiadások összehangolását és felgyorsítását, valamint azt, hogy könnyebb hozzáférést teremtenének a köz- és magánfinanszírozáshoz a védelmi szektor számára.

"Felgyorsítjuk katonai támogatásunkat, lőszert, rakétákat és légvédelmi rendszereket szállítunk Ukrajnának"

- fogalmazott az Európai Tanács elnöke.

Ursula von der Leyen: a tagállamok készek jóváhagyni, hogy a befagyasztott orosz pénzeszközök nyereségét Ukrajna céljaira fordítsák

Az uniós tagállami vezetők készek jóváhagyni azt a javaslatot, mely az európai bankokban tárolt, majd az ukrajnai háború miatt befagyasztott orosz vagyon profitjának felhasználását tenné lehetővé Ukrajna számára, beleértve a katonai támogatást is – jelentette ki az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben csütörtök este.

Ursula von der Leyen elmondta, az európai bankokban tárolt orosz vagyon mintegy hárommilliárd eurót kitevő idei nyeresége finanszírozni fogja a katonai felszerelések beszerzését Ukrajna számára – adta hírül az MTI.

Forrás: MTI

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Nos...bármilyen fájó is, az oroszok veszélyt jelentenek a civilizált világra...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@SÍva: Nem ez volt a kérdés-, hogy ki, hol, mikor- hanem az, hogy ne mások döntsenek az ukránok helyett- ne az usa, ne az eu, ne orbán...micsoda dolog az, ha az ukránok nélkül tartanak "béke megbeszélést".
Amit rosszul tudsz: az oroszok 2014 óta ott vannak Donyeckben-és Luhanszkban- az orosz kormány által pénzelt wagner zsoldosok által.
SÍva
@kereső: Az ukrán népnek kellene végre helyre tenni a politikai vezetőiket! Nem látják, hogy beáldozzák az összes ukrán férfit legyen az bármilyen nemzetiségű! Ébredjenek már fel végre az emberek, hogy az ellentéteket a politikusok szítját a nemzetek között mert egyik sem jobb vagy rosszabb mint bármely másik! Kinek jó az ha a testvérnemzetek parancsra ölik egymást? Megmondjam? Azoknak akik már arra spekulálnak, hogy mennyit fognak keresni Ukrajna helyreállításával. Gondolom nem kell bővebben kifejtenem? Jelenleg meg a fegyvergyárak tulajdonosai söpörnek be irdatlan hasznot az európai és egyéb népek által finanszírozva. Na és kik azok akik világszerte gerjesztik a háborúkat?
kereső
@SÍva: Nos, én ennek ellenkezőjét olvasom ukrán hirportálokon, mint amit irsz. Van egy csomó magyar nyelvű on-line hirportáljuk- főleg Kárpát-aljai hirekkel, de a háborúval kapcsolatos minden hir is ott van- az új sorozási tv.-től kezdve a frontig.
G.Freeman
@KisTehen: A szovjetek oroszok voltak, akik szuverén nemzeteket kényszerítettek abba a tákolmányba. Ez bizony 1-es, leülhetsz.
csak úgy....
@NKF: @Namely: @KisTehen: magyar tudósok megállapították,hogy csak a csöpnyi értelemmel rendelkezökböl lesz fidesz szavazó és hüséges buta eb! :)
Namely
@csak úgy...: helyesen írni mikor tanulsz meg, ha már "buta eb"-nek nevezel másokat te ostoba majom?
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.