A terroristák a Moszkva közelében fekvő, Crocus City Hall nevű koncerthelyszínen automata fegyverekkel nyitott tüzet az épület bejáratánál, majd ezután tűz ütött ki az épületben.

Súlyos, kegyetlen terrortámadás történt az orosz főváros közelében fekvő, Crocus City Hall nevű koncerthelyszínen. A RIA szerint legalább három, a hatóságok szerint öt terepszínű ruhába öltözött ember nyitott tüzet. A bűnügyi tudósításokra szakosodott 112 című orosz hírügynökség 40 halottra és több mint 100 sebesültre becsülte az áldozatok számát.

Terrortámadás történt Moszkvában – Az öt támadó legalább 40 emberrel végzett – Elfogták az egyik terroristát

Kegyetlen terrortámadás történt az orosz főváros közelében fekvő, Crocus City Hall nevű koncerthelyszínen    Fotó: X/The Moscow Times

A TASZSZ a lövöldözés mellett arról számolt be, hogy robbanás is történt az épületben, miután tűz ütött ki. A közösségi médiában közzétett felvételeken látszik, hogy hatalmas fekete füstfelhők emelkednek az épület fölé.

Egy felkavaró, New York Times által hitelesített felvételen azt is látni, amint

három egyenruhás, puskát viselő férfi közvetlen közelről civilekre lő a koncertterem előcsarnokában.

A koncertteremben készült videókon látni, hogy a veterán orosz rockzenekar, a Picnic közelgő fellépésére váró közönség sikolyokat és lövéseket hall a helyiségen kívülről.

Orosz sajtóhírek szerint rohamrendőröket és legalább 50 mentőautót küldtek a helyszínre, az embereket pedig evakuálják. Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester „hatalmas tragédiának” nevezte a támadást. A városi hatóságok bejelentették, hogy a hétvégére minden kulturális, sport- és egyéb rendezvényt töröltek.

Az elkövetők kiléte egyelőre ismeretlen. Egy szemtanú azt mondta a Mash Telegram csatornának, hogy

„legalább öt szakállas támadó volt, akik kiképzett harcosként viselkednek. Az épületbe való belépés pillanatában az őröket és az ajtóban álló embereket azonnal lelőtték, majd elbarikádozták a főbejáratot”

– olvasható a beszámolóban.

A szemtanú azt is elmondta, hogy a terroristák AKM gépkarabélyokkal vannak felfegyverkezve, és legalább két támadónál molotov-koktélokkal teli hátizsák van.

Több szemtanú is arról számolt be, hogy 5-10 fegyveres támadta meg koncerthelyszínt, ebből 4, az orosz hatóságok körözési utasításai alapján elmenekült a tetthelyről. Azóta egy fegyverest elfogtak a szolgálatok, legalábbis a közösségi médiában terjedő videók szerint.

Az orosz hatóságok jelentése szerint megtalálták az elkövetők kocsiját a parkolóban. A járművet tűzszerészek is átvizsgálták utána. A beszámolók szerint további robbanóanyagot találtak a járművekben.

Más beszámolók szerint több fegyveres túszokkal együtt barikádozta el magát a lángoló épületben. A Szövetségi Biztonsági Szolgálat emberei megrohamozták az épületet.

Julija Navalnaja, Alekszej Navalnij néhai orosz ellenzéki vezető özvegye azonnal részvétét fejezte ki a péntek esti támadások után: "Micsoda rémálom a Crocusban. Részvétünk az áldozatok hozzátartozóinak és felépülés a sérülteknek. Mindenkit, aki ebben a bűncselekményben érintett, meg kell találni és felelősségre kell vonni” – írta az özvegy az X-en, 

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ártatlan emberek barbár elpusztítására nincs mentség - semmilyen világban, semmilyen okból.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Géza
@Horizont: Na akkor te is szaladj neki és lássam, hogy a védenced elítéli a zsidó népirtást!
Tessék, olvasom!
justhpeter
@Géza: Gázáról is, Moszkváról is, Bucsáról is és mindenről, ahol terror okokból ártatlanokat vagy védekezésre képtelen embereket gyilkolnak.
kereső
@Yoda69: És az oroszok a mai napig sziriában vannak- Aleppót meg nagyon nehéz elfelejteni, hogy mit művelt ott "armageddon tábornok".
Csizmás Kond
@Peller Anikó: ...Berta, itt arról van szó hogy azt az akárki által fényképezett videózott jeleneteket valaki hitelesítette...tudod mit jelent hitelesíteni ?
Yoda69
@kereső: Igy van. Es ezek a terrorakciok mindent megrengetnek csak puttyant hatalmat nem.
Peller Anikó
@Csizmás: Igen kond, sejtem mit jelent. A hitelesítés azt jelenti, hogy egy olyan ember bólintott rá akinek elhiszed. Seggíthetek még valamiben?

Az egész világ a hitre épül. Régebben elhittük amit a TV Híradó mondott, ezt szopjuk ma is. Elhiszed, hogy visszakapod a pénzedet a banktól. Elhiszed ha egy tudóska mond valami marhaságot. Jobban elhiszed ha ezt egy újságban leírja. Ha ez a Nature akkor mégjobban elhiszed. Így működünk. És van aki azt sem hiszi el amit lát vagy amivel szopatják eleink.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.