A terrorszervezet közzétette a felvételeit az oroszországi támadásról, amiket maguk a támadók rögzítettek, és jól hallható, hogy egymást biztatják a gyilkosságokra.

Az Iszlám Állam által közzétett új videók alapján már biztosra vehető, hogy

ők követték el a 137 halálos áldozatot követelő támadást a Moszkva melletti Crocus City koncertterem ellen.

A pénteki krasznogorszki terrortámadás volt az Iszlám Állam legvéresebb európai akciója volt, és Oroszországban a beszláni tragédia óta a legsúlyosabb, írja a Guardian.

Most már biztos, az Iszlám Állam terroristái mészároltak le 137 embert Moszkvában

Ennyi maradt a Crocus City Hall épületéből    Fotó: AFP

Az iszlamista terrorszervezet hírügynöksége, az Amaq új felvételeket hozott nyilvánosságra az akciókról. A felvételeket maguk a fegyveresek készítették, amint civilekre vadásznak a Crocus City Hall előcsarnokában, és közvetlen közelről nyitnak tüzet rájuk. A videó egy pontján az is hallható, hogy

az egyik támadó arra buzdítja társát, hogy senkinek se kegyelmezzen, és öljön meg mindenkit.

A támadás mind a négy közvetlen elkövetőjét elfogták. A merénylet kapcsán összesen 11 személyt vettek őrizetbe. Oroszország korábban Ukrajnát próbálta megvádolni a történtekkel, amit Kijev határozottan visszautasított.

Immár bizonyos, hogy életét vesztette a moszkvai vérengzésben a 42 éves egykori orosz szépségkirálynő, Jekatyerina Novoselova. A modell 2001-ben nyert nyert szépségversenyt. Novoselovát az orosz egészségügyi minisztérium a Crocus városháza áldozataként tartja nyilván. Tver nevű városban élt, nemrég költözött Moszkvába.

Most már biztos, az Iszlám Állam terroristái mészároltak le 137 embert Moszkvában

A 42 éves egykori orosz szépségkirálynőt, Jekatyerina Novoselovát imádták az emberek    Fotó: YouTube

Egyre több információ jelenik meg az orosz médiában a péntek terrortámadás halálos áldozatairól. Egy másik áldozat a 44 éves Natalia Zudina, aki az Uráli Állami Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett, Jekatyerinburgból utazott Moszkvába – minderről a Daily Mail portál számolt be.

A 34 éves Pavel Okishev születésnapjára készült, felesége, a Irina Okisheva fotós, holttestüket egymás mellett találták meg. A pár Kirovból származott, és 2012 óta voltak együtt. A sérültek között van egy nyolcéves fiú is, aki állítólag kritikus állapotban van.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zenebohóc
Mint a mesében az öreg király: "Hiszem, fiam! Hiszem! Hogyne hinném..."
Nyírfa
Putyin csalódása mérhetetlen: nincs ürügy az ukránok elleni megtorló akciókra.
Elképzelni sem tudom - nem is akarom -, milyenek lehetnek a hétköznapok a megtámadott ukrán területeken, ahol az orosz katonák éppoly lelketlenül mészárolják le a lakosságot, mint az teszik az iszlamisták. Mi a különbség? Erkölcsileg, nincs.
Az a tény, hogy az orosz nép a saját, II.világháborús tapasztalatából semmit nem tanult, felfoghatatlan. Ha valakiknek, nekik tudniuk kellene örök életre, hogy mit jelent megtámadottnak lenni, honvédő háborút vívni.
Hogy mit jelent a háború.
A németek levonták a konzekvenciákat, de Oroszországban új birodalmi álmokat szövögetnek. És ez tetszik, nagyon tetszik a szellemileg elmaradott embereknek.
KisTehen
@Nyírfa: a modern liberlális felfogás szerint már nem kell élned meg halnod a hazádért

Már nem kell élned meg halnod a hazáért – legalábbis Tóta W. Árpád szerint
propeller.hu/itthon/4001792-mar-nem-kell-elned-meg-halnod-hazaert-legalabbis
Philip Marlowe
"Most már biztos, az Iszlám Állam terroristái mészároltak le 137 embert Moszkvában"

Most már megnyugodtam, hogy nem az ukránok mészároltak le 137 embert Moszkvában.
Most már akár fel is támadhatnak...
jáger laszló
Bűnbánatot biztosan nem fognak kapni abban biztos vagyok!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
colibri
Elmehet putyin oda, ahova gondoltam... de most, már réges régen ott lenne a helye! Mennyi ember, érték megmenekülhetett volna, ha nem lenne ez a kártékony némber! ...és mekkora vicc már, hogy ő beszél terroristákról, terrorizmusról...??!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.