Az orosz állami média szombaton videókat tett közzé arról, amint a bűnüldöző szervek ügynökei kihallgatnak három férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy előző este elkövették az oroszországi terrortámadást – írta meg a Moscow Times.

Margarita Simonjan, a Rosszíja Szegodnya médiacsoport és az RT tévécsatorna főszerkesztője Telegram-csatornáján is közzétette az egy videót a moszkvai terrortámadásban részt vevő egyik terrorista kihallgatásáról.

Az elkövető Fariddun Shamsutdin néven azonosította magát, 1998. szeptember 17-én született. A férfi elmondta, március 4-én érkezett Törökországból, és körülbelül egy hónapja kapta a feladatot a megbízótól, hogy vegyen részt a támadásban, aki Telegramon lépett kapcsolatba vele.

Amikor a kihallgatás során megkérdezik, hogy mit csináltak a Crocus City Hallban, ezt válaszolja:

Lelőttük az embereket, pénzért tettük. Megadták nekünk a helyet, ahol támadnunk kell, nem számított kit ölünk meg.

A férfi elmondása szerint félmillió rubelt (mintegy 2 millió forint) ajánlottak fel neki a tömeggyilkosságért, de csak a felét sikerült megszereznie, az ezt az összeget tartalmazó kártyát  menekülés közben elvesztette.

A Twitter-bejegyzésben közzétett videófelvételen látható, hogy

a férfi minden ízében remeg, megtörhetett a kihallgatás során.

A RIA Novosti által közzétett külön videón egy második, tádzsik nyelven beszélő férfi látható, akit egy tolmácson keresztül hallgatnak ki. Elmondása szerint a pénteki támadás mögött álló többi feltételezett támadóval egy szállóban laktak. A férfi azt állította, Abdullo és Muhammad nevű személyekkel állt kapcsolatban, de nem volt világos, hogy pontosan kikre célzott.

Egy harmadik videón egy másik, a bűnüldöző szervek által őrizetbe vett férfi Rajab Alizadehként azonosította magát. Nem tudott pontos választ adni arra, hogy ő és bűntársai hol hagyták a fegyvereket - a Portfolio beszámolója szerint.

Az Iszlám Állam dzsihadista csoport szombaton közölte, hogy négy harcosa felelős a támadásért. A szervezet emellett nyilvánosságra hozott egy fényképet, amelyen állításuk szerint a terrortámadást végrehajtó négy támadó látható.

A Crocus City Hall elleni pénteki esti terrortámadásban legkevesebb 133 ember veszítette életét, a sebesültek száma is száz felett van. Az orosz hatóságok 11 embert vettek őrizetbe a merénylettel összefüggésben. 

Forrás: Portfolio.hu, The Moscow Timesw

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Magyar tudósok kiküldik Moszkvába beazonosításra feltételezhatően Petőfi Sándor sírjában talált maradványokat. Egy hét múlva jön is a telefon Moszkvából.
- A csontok teljes bizonyossággal. Petőfi Sándoré.
- Nagyszerű, de milyen módszerrel tudták megállapítani?
- Bevallotta.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
terlasz
@Géza: A fidesz kommunista szarháziaira gondolsz, Gézám? Esetleg a kínai barátaitokra? Ha igen, akkor rendben van.
izéke
@terlasz: putyin az,aki igyekszik feltámasztani a sztalin kultuszt,a ruszki katonák visznek szovjet zászlót az ukrán harcokba,szóval géza szerint mégsem komcsik :))))))
izéke
@Géza: akor rohanj hozzá,már nagyon vár ágyútölteléknek :))))) gondolod,hogy annyira odavan a magyarokért a komcsid?
Toller Béla
Ez van tőlünk keletre ! Orbán nem győzi propagálni, de valamilyen oknál fogva nem túl sikeres ...Utcai kihallgatás...
Géza
@izéke: Fuss az ukikhoz civileket ölni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.