A moszkvai terrortámadás miatt megszigorították a védelmi intézkedéseket az olasz fővárosban. Az olaszok ugyanakkor inkább az ukrajnai és a gázai háború miatt aggódnak.

Idén szigorú biztonsági intézkedésekkel szembesülnek azok, akik Rómában töltik a húsvéti időszakot. Az olasz belügyminisztérium a héten bejelentette, növelik a készültséget a múlt hét pénteki moszkvai terrortámadás miatt. A hatóságok elsősorban a forgalmas helyekre és a látványosságok környékére koncentrálnak.

Róma reszket a terroristáktól – Óriási rendőri készültség Húsvét előtt

Róma, Szent Péter tér. Fotó: Wikipedia

Az olasz kormány mintegy 50 embert utasított ki, akikről azt állították, kapcsolatban állnak terrorista szervezetekkel. A fokozott biztonsági intézkedések az imahelyeket is érintik. A turistákat azonban úgy tűnik, nem aggasztják túlzottan az új intézkedések – jelentette az Euronews római tudósítója, akinek így nyilatkozott egy német turista:

"Ez egy szép nyaralás, minden a tervek szerint alakul. Nincs semmi a terrorizmussal, a háborúval vagy a globális válsággal kapcsolatban, ami bármilyen hatással lenne ránk. Minden rendben".

A következő napokban tízezreket várnak a Szent Péter térre a húsvéti programokra. A Vatikán környékén ezért különösen sok a rendőr.

A rómaiak inkább a háborúk miatt aggódnak

Az Euronews által megszólaltatott rómaiak nem igazán tartanak egy esetleges terrortámadásoktól. Inkább az ukrajnai és a gázai háborúval kapcsolatban vannak aggályaik.

„A két konfliktus esetleges eszkalálódása sokkal aggasztóbb. Ez a fiatalabb generáció körében egy felkapott beszédtéma. Kétségtelenül ez az, ami a leginkább aggaszt bennünket"

- mondta egy nő, egy férfi pedig arról beszélt, hogy a terrorizmus Rómában nem jelentett veszélyt az elmúlt években, viszont az ukrajnai és a közel-keleti háború miatt nagyon aggódik.

A hatóságok nemcsak az utcákon, az interneten is az eddiginél nagyobb erőfeszítéseket tesznek a terrortámadások felderítésére, megelőzésére – írja az Euronews.

Forrás: Euronews

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sorostbokszoló
Ilyen az amikor a SorosGyörgy idiótái, a DollárBaloldal azt mondja, hogy jó a migráció, és nem kell kerítés.

Aztán meg csodálkoznak, hogy az emberek ismét az Orbánra szavaznak.

Szánalmas balos hülyék. De tényleg.
Géza
Minden illegálist összefogdosni és kitoloncolni. Aki már állampolgár, de beilleszkedni képtelen, azokat is deportálni. Jövőre már nem kell rettegni!
Őrnagy
Nem lehet, hogy csak :
ÁLKÉRDÉS és
ÁLPROBLÉMA ?

Hiszen az illegális migráció még az ENSZ főtitkára szerint is "egy globálisan pozitív jelenség".
Hogy nem tudják ezt Rómában?
NKF
Dübörög a majré? Az olasz picsa meg ide jön garázdálkodni!
simmering73
@Maccska: @Sorostbokszoló: Ti rubbeljoboldal által kilóra megvett senkiháziak jobban rettegtek Sorostól, mint az olaszok a terroristáktól. Több mint egy évtizede tele a gatyátok

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.