Az elmúlt 25 év legerősebb földrengése, 7,2 -es erősségű földmozgás rázta meg Tajvant. A természeti katasztrófa kilenc ember életét vette el. Huszonöt éve, 1999-ben egy 7,3-as erősségű rengés kétezernégyszáz halálos áldozatot követelt a távol-keleti szigetországban.

7,2-es erősségű földrengés rázta meg Tajvant helyi idő szerint szerdára virradóra, melynek következtében kilenc ember veszítette életét. Épületek és autópályák rongálódtak meg, a sérültek száma 821 fő a kormányzat tájékoztatása szerint.

Döbenetes hiba – Elnézték a földrengés erősségét, elmaradt a riasztás Tajvanon

Nyomda összedőlt épülete Hszinpejben (Újtajpej) 2024. április 3-án. Fotó: MTI

A földrengéstani intézet közölte, hogy csak egy viszonylag enyhe, 4-es erősségű rengésre számítottak, ezért nem küldtek riasztást. Ez volt az utóbbi 25 év legnagyobb földrengése a szigeten. Caj Jing-ven elnök vészhelyzeti bizottság felállítását jelentette be, és hozzátette, hogy a mentési munkában a hadsereg is részt vesz.

50 személyt eltűntként tartanak nyilván, ők minibuszokkal egy nemzeti parkban lévő hotel felé tartottak a természeti katasztrófa megtörténtekor – írja a Reuters.

A tajpeji kormány közlése szerint a földrengés középpontja a keleti partvidéken, a ritkán lakott, hegyvidéki Hualien megyében volt, a hatóságok szerint 15,5 kilométeres mélységben alakult ki a mozgás epicentruma.

Forrás: Reuters

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.