LEHETNI LEHET, DE HOGY SZABAD-E??? A francia elnök a Svájcban rendezett ukrajnai békekonferencián azt sürgette, hogy szélesítsék ki a békefolyamatban résztvevő orszáégok körét. Az eseményen egyöntetű volt az orosz békeajánlat visszautasítása.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Szó szerint talán, na de az értelme???

Miközben pl. Reuters: „Putin demands more Ukrainian land to end war; Kyiv rejects ultimatum”

Mottó:
Egy barátom mondta a minap:
a média nagy része belefáradt abba, hogy
karakteresen ellentmondjon Orbánéknak

S derék hvg.hu ismét hozta az egyre sajnálatosabb igazodását. Beszámolván a világ azon igyekezetéről, hogy a hétvégén Buergenstock-i hegyi üdülőben „World leaders will join Ukrainian President Volodymyr Zelenskiy at a summit this weekend to explore ways of ending the deadliest conflict in Europe since World War Two, but Russia isn't invited and the event will fall short of Kyiv's aim of isolating Moscow.”
A cikknek a „Macron: Nem lehet olyan békét kötni, amely Ukrajna kapitulációjával járna együtt” címet adták, leferdítván, azt hogy: „’All us are committed to build a sustainable peace... Such a peace cannot be a Ukrainian capitulation’ Macron told the gathering of world leaders in Switzerland, adding: ’There is one aggressor and a victim.’ (AFP)”.
Ami ugyanúgy mint a cikkben sokszor felemlített békeajánlat és békejavaslat megfogalmazások szószerinti fordításban még csak-csak, de teljes contextusában pl. Olaf Scholz vonatkozó „elutasítása” sokkal inkább „ Russian President Vladimir Putin's proposals for peace in Ukraine since everyone knew they were not serious (Reutres)”! =))
vacsi
Ezt a franciát vajon miért érdekli annyira Ukrajna?...
RonaGyuri
@vacsi: talán mert tanult abból hogy és ahogy Hitler követeléseit igyekeztek teljesíteni! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.