Fazekas Róbert diszkoszvető egy ügyvédje által közzétett csütörtöki közleményben elismerte, hogy ő volt az az atléta, akinek pozitív eredményt hozott a doppingtesztje.

A nyugat.hu internetes oldalon az is olvasható, hogy a B próba igazolta az eredményt. Az ügyvéd hangsúlyozta: a tiltott szerből csak egy csekély mennyiséget találtak védencének szervezetében, s álláspontjuk szerint "Fazekas Róbert nem doppingolt, semmilyen tiltott módon nem próbálta a teljesítményét fokozni".

Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy a B próba is pozitív eredményt hozott. Hozzátette: innentől kezdve doppingvétségről lehet beszélni, és a MACS mindent elkövet majd annak érdekében, hogy gyorsított eljárásban lezáruljon az ügy. Ahogy fogalmazott: ez elsősorban a sportolón múlik, s akár már a jövő héten megtarthatják a fegyelmi tárgyalást.

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke múlt kedden jelezte, hogy egy olimpiai A szintet teljesítő atléta fennakadt egy versenyen kívül elvégzett doppingellenőrzésen, s az A minta vizsgálatakor sztanozolol nyomaira bukkantak a szakemberek. Később azt is közölték, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság a MASZ egyetértésével nem nevezte Fazekas Róbertet a londoni olimpiára.

A diszkoszvető a 2004-es athéni játékokon aranyérmet nyert, majd doppingvétség miatt utólag megfosztották első helyétől. Eltiltásának lejárta után visszatért, és kijutott a pekingi olimpiára, ott nyolcadik lett, majd a 2010-es Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nefelejcs10
Szívem szerint kikötném a diszkoszvető kör és a védőháló közé,ezt a gazembert.Nem az a legborzasztóbb,hogydoppingolt és lebukott,mert egye meg a fene,ha ilyen tisztességtelen,hanem az hogy a többi magyar atlétára is rávetül a gyanú,s a lelküknek sem tesz jót.
Remélem,nemcsak örökre eltiltják a versenyzéstől,hanem meg is büntetik keményen!
Soha többet ne engedjék még látogatóba se versenypályára!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rézfánfütyülős
@libero: Lövésem sincs erről!
Valóban.
De azt hittem van annyira intelligens az a pasi, hogy tudja, őt duplán fogják figyelni.
kisokka
@Horizont: Egyáltalán nem arra gondoltam, hogy a laborban ferdítik az eredményeket.
Csupán arra, hogy senki a világon nincs olyan ostoba, hogy megpróbálkozna egy ilyesmivel azok után, miután elvettek tőle egy Olimpiai aranyérmet. Nem vagyok naiv se, ezt így mondom.
kisokka
@Horizont: Az előzőben már leírtam, hogy nem erre gondolok. Csupán arra, hogy ha valakinél akarnak találni valamit, annál találni is fognak. Azt mondják olyan szert találtak csekély mennyiségben a szervezetében, amit már a '80-as években könnyedén kimutattak. Ki az az ökör, aki ilyesmit használ az Olimpián előtt? Én ezt elképzelhetetlennek tartom.
Nem szeretek összeesküvés-elméleteket gyártani, de ezek a dopping ellenőrzések és az egész WADA úgy bűzlik, ahogy van.
A legeslegjobb példa erre Marion Jones. Ha jól emlékszem 2007. környékén bevallotta, hogy doppingol évek óta, börtönt is kapott érte, mert korábban szentül tagadta több bíróságon is. Amikor kijött, ismét azt nyilatkozta, hogy nem tudta miket szed be, holott többen is állították, hogy nagyon is tudta ő azt. A részletekre már nem emlékszem pontosan, de olyasmiről szól ez a történet, hogy kettő darab férjét is lekapcsolták azzal, hogy doppingol még 3-4 évvel Jones lebukása előtt, de érdekes módon nála semmit nem találtak egyszer se.
Nekem nem kell a süket duma, mert a két férj is és ő is ugyanattól a klinikától(vagy prof-tól, nem tudom már) kapta a cuccot. Hogy lehet az, hogy 7-8 éven keresztül pont ő nem bukott meg? Ha ez nem gyanús, akkor semmi.
Persze utána törölték az összes létező eredményét 2000-től számítva, biztos valami pozíciócsere történt a WADA-nál és le kellett kapcsolni Jones-t is.
Ismétlem, én nem szeretek ilyen elméleteket gyártani, de ennél büdösebb dolog a világon nem létezik és olvastam már több példát is ilyenekre. Kb így hiszek én a doppingellenőrzéseknek, vagy magának a WADA-nak, Marion Jones az élő példa rá, hogy csak egy cirkusz az egész, semmi több.
Don Quijote
A stanozolol nagyon nehezen bomlik le a szervezetből, májusban pedig már adott negatív mintát! Kicsit sem furcsa hogy most kapják el? Mivel személyesen ismerem , tudom hol ebédel minden nap , csak egy pici kell a sótartóba:DD Nem lehet hogy valaki elintézte neki??
Ugye zéró tolerancia van , tehát mindegy mit mond ...az ő múltjával!
Mondjuk mint ember nem a szívem csücske...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.