Megállapodást írt alá kedden a Parlamentben a 16 kiemelt sportági szövetség vezetőjével Orbán Viktor miniszterelnök, aki az ünnepségen hangsúlyozta: a megállapodás garancia arra, hogy egy eredményes magyar versenyzőnek vagy edzőnek se kelljen megélhetési okokból külföldön sportolnia.

Magyarország az európai pénzügyi válság idején is képes úgy beosztani gazdasági erejét, hogy abból jusson sportra, mert "ha gyermekekről van szó, akkor semmi sem drága" - mondta a kormányfő, aki ezzel kapcsolatban a kormányprogram végrehajtása fontos lépésének nevezte a mindennapos testnevelés iskolai bevezetését.

A kormányszóvivő múlt heti bejelentése szerint a 2014-től 2020-ig tartó időszakban összesen 135 milliárd forintot biztosít az állam a 16 érintett sportágnak, az asztalitenisznek, az atlétikának, a birkózásnak, az evezésnek, a cselgáncsnak, a kajak-kenunak, a kerékpársportnak, a korcsolyasportnak, az ökölvívásnak, az öttusának, a röplabdának, a sportlövészetnek, a tenisznek, a tornának, az úszásnak és a vívásnak.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Cigus fecalicus !!Osztod a pénzt a semmire, miközben gyerekek ezrei éheznek!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SELIG
ismét pénzkidobás az ingyenélő sportfőnökökre és semmitérő edzőkre, segítőkre, sleppre. A sportban már sehol sem vagyunk, de nem is érne semmit, ha lennénk valahol. Mindenki sportoljon otthon magának.
Ne az adófizetők pénzét herdálják a luxuskocsikon flangáló tahó focisták és egyéb bunkók.
nusika
@pacsni: A Sportkorházra nincs pénz.Az új épületet a GYEMSZI veszi át, vagyis ezt mondják. A sportágak között csak osztogatás van. Közeledik a választás, kell a szavazótábor!
tivoli
Nemes hozzáállás az ifjúság neveléséhez, a sport minden előtt. Már csak a kultúra támogatása hiányzik.
coyote3
Azért ez egy nagy szemét, bár ezt eddig is tudtuk. Olyan terhet tesz az elkövetkező kormányok nyakába, ami meglehetősen visszafogja majd a gazdaságot, növeli a feszültséget.
Amúgy nem értem , hogy jött ki az évi 22,5 milliárd:)
kata53
@nusika: Rám ne számítsanak! Eddig se szavaztam rájuk és soha nemis fogok!!!De segítek kiseprűzni az országból!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.