Ahogy a normál bankadót, úgy a járványadót is csökkenthetik a bankok látványcsapatsportok támogatásával. A hitelintézetek csökkenthetik a járvány elleni védekezés miatt rájuk kiszabott adófizetési kötelezettségüket – erre ugyanis lehetőséget biztosít számukra a különadóról szóló kormányrendelet. Az adócsökkentésre a rendelet szerint ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint amelyek a normál bankadó (pénzügyi szervezetek különadója) csökkentésére: vagyis látványcsapatsportok támogatásának fejében. Ennek megfelelően – ahogy a normál bankadót – a hitelintézetek legfeljebb megfelezhetik a járványadó-fizetési kötelezettségüket.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
naná, ennél csak a saját zsebek tömése fontosabb! =))
namihami
Egy újabb pénzforrás (naná, hogy a zemberek zsebéből--a bankon átcsorgatva) a látványsportnak, ezen belül elsősorban az ún.
""magyar futbalnak"" a pénzelésére. Persze, ha az eddigi kevés, akkor érthető.
Arról már ne is beszéljünk, hogy ez a banki adó elméletileg a vírus miatt lett kitalálva. Hogy nem oda lesz adva? Hát istenem, véletlenül rosszul lett állítva a váltó. Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Igaz, Viktor? Plusz a "" Dicsőséges 133 hű képviselő!"".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.