Bővült az olimpián részt vevő sportolók által aláírandó nyilatkozat Rio óta, Tokióban már az is szerepel a felsorolásban, hogy tudomásul veszik, a koronavírus, más egyéb fertőző betegség, vagy az extrém hőség miatt akár meg is halhatnak – írja a Telex.hu.

A tokiói olimpia sportolóinak tudomásul kell venniük, hogy meg is halhatnak – nyilatkozatot íratnak alá velük
Fotó:Pixabay

Az Insidethegames.biz által idézett Yahoo-cikk szerint a Rióhoz képest új kitételben az áll, hogy

Elfogadom, hogy saját felelősségemre és kockázatomra veszek részt a játékokon, beleértve a játékokon való részvételemre gyakorolt minden hatást, súlyos testi sérülést, vagy akár halált is, amit olyan egészségügyi kockázatok vonhatnak maguk után, mint a koronavírus, más egyéb fertőző betegség, vagy az extrém hőhatás.

A cikk kiemeli, hogy

ez még nem szerepelt a 2016-os riói játékok idején a nyilatkozatban – a koronavírus kockázata érthető, de semmilyen más súlyos fertőzésre vagy halálesetre kitérés sem állt abban.

A Játékosok Világszövetsége (WPA) felszólította a Nemzetközi Olimpiai Szövetséget (NOB), hogy vegyék ki a kérdéses pontot a nyilatkozatból, mert elfogadhatatlannak tartják, hogy a kockázat súlya a sportolók vállát nyomja. 

A lassú oltási tempó miatt egyre több helyi követeli a játékok lemondását, de sem a japán kormány, sem a NOB nem akar hallani erről.

Forrás:Telex.hu
Címlapkép:Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...sakkor most mi van ?...pl ha valaki, aki egész életében a tollaslabdázásból egy könnyű és gondmentes életet tudott összehoznia, most miért kéne más vállalja az ő karrierjét és jólétét növelő események esetleges következményei miatt ?
Nyírfa
Nem támogatom az olimpia idei megrendezését. De, ha mindenáron meg akarják tartani, akkor mindenkinek, a sportolóknak is vállalniuk kell a felelősséget. Az elhárítása ugyanis nem sportszerű.
Mint ahogy az sem, ahogy a NOB és a versenyzők nagy többsége valósággal rátukmálja magát Tokió lakosságára, fittyet hányva az ott élők akaratára, egészségére, életére.
És még nekik áll feljebb.
Jelzem: mindig az akarnokság okozza az ember, az ország, a világ vesztét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.