Idén korábban érkezett meg a hazai csemegekukorica a boltokba a klímaváltozás hatására. A Lidl, Spar és PENNY már akciós áron kínálja a magyar csemegét.

Filléres lesz idén a magyarok kedvenc nyári csemegéje – Ezekben a boltokban már kapható is

Fotó: freepik.com

Jelenleg a csemegekukorica a PENNY-ben a legolcsóbb, 229 Ft/cső áron. A Lidlben 2 db vásárlása esetén 234 Ft/cső áron kapható. A Tesco, Aldi, Auchan kínálatában még nem szerepel akciós kukorica, de várhatóan hamarosan megérkezik.

Az árak várhatóan a 28. hét környékén beállnak, 200-300 Ft/cső közötti szintre, ami annyit tesz, hogy a tavalyi árakhoz képest 50%-kal olcsóbb a csemegekukorica.

A termelők nehéz helyzetben vannak a 2022-es aszályos év, a piacvesztés és a nyomott átvételi árak miatt. A termelői ár 50-55 Ft/kg, ami 50%-kal kevesebb, mint tavaly. A termőterületek is drasztikusan csökkentek, a csemegét 30%-kal, a hüvelyest 50%-kal kisebb területen termelik.

A Pénzcentrum információi szerint a fogyasztás is csökken, a magyarok egyre kevesebb csemegekukoricát fogyasztanak. A szakemberek szerint összefogásra van szükség az ágazatban a helyzet javítása érdekében.

Forrás: penzcentrum.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Az ár beáll 200-300 ft közé. Már most be van állva a firkász agya. Ez neki a filléres áru.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
A cikk írójának,már készítik a nevére szoló nagyhadifaszkeresztet!Ilyen hülye felszopókat képeznek a nemzethy felszopó luvnyik egyetemen!Mindegyik kap kisérőt a suli után,hogy haza találjon!
Ábel
A firkásznak filléres, nekem meg rohadt drága.
simmering73
@DR PRÉDlKÁTOR: Magyarra fordítva 4 db vásárlása esetén 234ft/db.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.