Milyen értelemben tekinthető történelmi munkának a Da Vinci kód alapjául szolgáló könyv, amely megismertette a világgal a Sion-rendet? A szerzői által történetileg megalapozottnak csúfolt munka az összeesküvés-elméletek specialistájának boncasztalán.

Forrás: urbanlegends.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Atomqkac: megértelek de magyarázd el te hogy képzelted el a létünk létrejöttét ?
Csizmás Kond
@almalibre: Vehetjük mesének, történelemnek, vallásnak, de pillanatnyilag még senki sem tud elfogadható magyarázattal szolgálni létünk létrejöttére.
...Aki tagad az is hisz, csak másképp fogadja el.
barnan
@Atomqkac: Kérdéseid (17:52) jogosak, én is feltettem magamnak korábban. Majd be kellett látnom, sorba kell rendeznem őket más kérdések társaságában. Beláttam, ha nem sikerül valamilyen szinten bizonyítást nyernie Jézus fizikai létezésének, akkor nincs értelme más kérdéseket sem feszegetni. Illetve ha létezett is Jézus, de a feltámadása csak monda (csak hiedelem), akkor is hasonló a helyzet. S ugyanazon igények fogalmazódtak meg bennem is, mint @almalibre-ben. Nem kézzelfogható bizonyítékokat vártam, mert tudtam olyanokat nem fogok találni, mert akkor a kérdések nem lennének kérdések az emberiség számára. Olyan válaszokat vártam, amelyek magukban hordozzák a "lehetséges" lehetőségét, amelyek nem szemellenzősek és pontosan ezért nem elvakultak.

A kérdéskört egyébként amit feszegetsz, tárgyalja a Szentírás, de nincs kivesézve ilyen részleteiben (lásd később). Saját meglátásom: ezen lehet filozofálgatni, egyéni elméleteket gyártani, de a valóságot nem e világon fogjuk megismerni pontosan ("Ma még csak tükörben homályosan látunk, akkor majd színről színre."). Az alapvető kérdés, legyőzhető-e a halál, van-e feltámadás, Krisztus valóban feltámadt? Ha lehetséges Krisztus feltámadása, ha valóban feltámadott, ha ezt el tudjuk fogadni, akkor már stabilak az alapok, van mire építeni, a Kereszténységnek létjogosultsága van és a mi feltámadásunk is valóságos lehet.

[Korintusiaknak írt I. levél, 15. fejezet]:
"A feltámadt test tulajdonságai

'De - kérdezhetné valaki - hogyan támadnak fel a halottak? Milyen testben jönnek majd elő? Ostoba! Amit elvetsz, nem hajt csírát, hacsak el nem rothad. Amit elvetsz, még nem növény, az csak azután fejlődik, hanem puszta mag, például búzaszem vagy más egyéb. Isten testet ad neki tetszése szerint, minden magnak neki megfelelő testet. Nem minden test egyforma, hanem más az emberé, más az állaté, más a madáré, más a halé. S van égi test meg földi test, de másként ragyog az égi, másként a földi. Más a Nap ragyogása, más a Hold fényessége, más a csillagok tündöklése, sőt az egyik csillag fénye is különbözik a másikétól. Ilyen a halottak feltámadása is. Romlásra vetik el - romlatlannak támad föl. Dicstelenül vetik el - dicsőségben támad föl. Erőtlenségben vetik el - erőben támad föl. Érzéki testet vetnek el - szellemi test támad föl. Ha van érzéki test, van szellemi is. Ahogy az Írás mondja: "Ádám, az első ember élő lénnyé lett", az utolsó Ádám pedig éltető lélekké. De nem a szellemi az első, hanem az érzéki, aztán következik a szellemi. Az első ember földből való, földi; a második ember a mennyből való. Amilyen a földből való, olyanok a földiek is, s amilyen a mennyből való, olyanok a mennyeiek is. Ezért ahogy a földi ember képét hordoztuk, a mennyeinek a képét is fogjuk hordozni.

A végső állapot

Azt még hozzáfűzöm, testvérek, hogy a test és vér nem örökölheti Isten országát, sem a romlandóság a romolhatatlanságot. Nos, titkot közlök veletek: Nem halunk ugyan meg mindnyájan, de mindnyájan elváltozunk, hirtelenül, egy szempillantás alatt, a végső harsonaszóra. Amikor az megszólal, a halottak feltámadnak a romlatlanságra, mi pedig elváltozunk. Ennek a romlandó testnek fel kell öltenie a romlatlanságot, ennek a halandónak a halhatatlanságot. Amikor a romlandó magára ölti a romlatlanságot, a halandó a halhatatlanságot, akkor teljesedik az Írás szava: A győzelem elnyelte a halált."
barnan
Feltámadás kérdése Jézushoz [Mt 22,23-33]:

"A feltámadás

Aznap még szadduceusok is mentek hozzá, akik tagadták a feltámadást. Kérdést intéztek hozzá: "Mester, Mózes úgy rendelkezett, hogy ha valaki gyermektelenül hal meg, a testvére vegye el az özvegyet és támasszon utódot testvérének. Volt hét testvér. Az első megnősült, aztán meghalt. Mivel nem volt gyermeke, feleségét testvérére hagyta. Ugyanez történt a másodikkal, majd a harmadikkal is, egészen a hetedikig. Végül meghalt az asszony is. A feltámadáskor a hét közül melyiknek a felesége lesz az asszony? Hiszen mindegyiké volt." Jézus így válaszolt: "Tévedtek, mert nem ismeritek sem az Írásokat, sem az Isten hatalmát. A feltámadás után nem nősülnek, férjhez sem mennek, hanem úgy élnek, mint Isten angyalai a mennyben. Ami pedig a halottak feltámadását illeti, nem olvastátok, amit az Isten mondott nektek: Én vagyok Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákob Istene. Isten nem a halottak Istene, hanem az élőké." Amikor ezt a nép hallotta, elámult tanításán."
Csizmás Kond
@barnan: Azért úgymond Istent és a bibliai fogalmakat nem szabad összekavarni.....
...a feltámadásról pedig már a modern tudomány is tesz.....a neve klónozás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.