Budapest - Senki sem tudja, honnan, kitől indult a kezdeményezés a majdnem két és fél éves börtönbüntetésre számító Stohl András (44) megmentéséért, de nyilatkozatukban több tucat művész - köztük Haumann Péter, Kulka János, Egri Márta, Kukorell­y Endre, Závada Pál, Alföldi Róbert, Nagy Ervin, Bodrogi Gyula, Hollósi Frigyes, Szarvas József, Molnár Piroska, Makk Károly, Gothár Péter - aláírása szerepel már.

Forrás: Blikk
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csutak
@vukkocska: Most van az amikor ellentmondok!
Egy jellemgyenge, alkoholbeteg ember nem ért a szép szóból!
Ha most nem ül, a következő balesete több halottas lesz!
Sajnos az élet engem fog igazolni:(
Rézangyal
@vukkocska: Az isten szerelmére! Sokszoros visszaeső! Ha első esete lenne, nem lenne így felháborodva a közvélemény! Életvitelszerűen drogozik és iszik! Ezt kár lenne letagadni, mert ő maga mondta és azt is, hogy nem áll szándékában végleg felhagyni a rossz szokásaival!
Nagyon hosszú kezelés kellene ahhoz, hogy elhiggyük neki, hogy már nem drogozó drogos és nem ivó alkoholista. Meggyógyulni egyikből sem lehet!
Feraj49
A színész legendáink majdnem mind a föld alatt vannak !
Csubaka
Azzal a kéréssel fordulunk Önökhöz, hogy a valóbban törvénybeütköző közúti balesetet okozó Stohl András kiszabásra kerülőbüntetésének következményeit is vegyék figyelembe,hiszen tapasztaljuk, hogy őszintén megbánta , - intelligens, érzékeny művészemberként - az átlagnál mélyebben felfogta tettének súlyát.

*************************************************
Intelligens, érzékeny művészemberként nem azért ítéli el majd a bíróság mert nem bánta meg tettét, hanem azért mert INTELLIGENS, ÉRZÉKENY MŰVÉSZEMBERKÉNT visszaesően követte el azon tettét, amelynek első esetben, az isteni gondviselés következtében sem sérültje, sem károsultja nem volt rajta kívül!!

2002 júliusában súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba Stohl Andrást, miután autójával közlekedési balesetet szenvedett a 30-as úton, Aszód és Gödöllő között. A gépkocsi - ismeretlen okból - felborult, hármat pördült, és a tetejére borulva egy árokban állt meg. Később a rendőrség közölte, a színművész közepes alkoholos befolyásoltság állapotában volt a baleset idején.
A bíróság végül 112 ezer forint pénzbüntetésre ítélte Stohl Andrást, és 1 év 9 hónapra bevonta a jogosítványát.

**********************************************************

Úgy tapasztaljuk, hogy számos halálos balesetet okzó civil autóvezető csekélyebb büntetést kapott, mint amit kollégánkra az elsőfokú ítélet kimondott.

**********************************************
A fenti mondat ugyan burkolt, mégis érzékelhető kísérlet a bíróság befolyásolására. Egyrészt, ha tapasztalják a fenti vádakat akkor társadalmi súlyukat miért nem vetik latba a törvénysértés és korrupció ellen?
Emlékeztetném a művész társadalmat, hogy Stohl András és az érdekében született petíciót aláíró valamennyi művész és közszereplő jogilag ugyanahhoz a társadalmi szférához - CIVIL - tartozik, amelynek állampolgári kötelessége a Polgári Törvénykönyvben megfogalmazott szabályok és törvények betartása és BETARTATÁSA,
"A törvény védi a személyek vagyoni és személyhez fűződő jogait, továbbá törvényes érdekeit, biztosítja a személyeknek az őket megillető jogok szabad gyakorlását és védi a tulajdonnak az Alkotmányban elismert valamennyi formáját"
************************************************

A petíció szövege a továbbiakban sem tartalmaz tényeket Stohl tette súlyának mérséklésére ugyanakkor a baleset tanúinak szavait a jegyzőkönyvek és szakértői vélemények egyértelműen alátámasztják!

"(MTI) A balesetben könnyebben megsérült utas elmondása szerint a színész-műsorvezető meg sem kérdezte, hogy vannak, "csak kért egy cigarettát".Hozzátette, hogy később Stohl András élettársa is a helyszínre érkezett.A másik gépkocsiban utazó asszony ugyancsak arról számolt be az MTI-nek, hogy Stohl András szállt ki a balesetet okozó autóból, és ő is vélelmezte a színművész ittasságát. Elmondta: a szintén a kocsiban lévő édesapja - akit a tűzoltóknak kellett kivágniuk a járműből - combnyaktörést szenvedett, jelenleg műtőben van."

*************************************************
És innen nem kívánom elemezni Stohl (Buci) megbánási tüneteit,csupán megkérdezném.....

Ha az olaszliszkai cigányok áldozata nem hal meg, csak súlyos sérüléseket szenved, vajon szabadlábon védekezhettek volna? Vajon a bíróság figyelembe vette volna a rokonság petícióját? Vajon számított volna bármit is az, hogy más ügyekben bíróság miként döntött???

És ha ezek a kérdések tényleg eljutottak az INTELLIGENS, ÉRZÉKENY MŰVÉSZ szívekhez, akkor tegyék fel maguknak a kérdést. Szemébe tudnak e nézni majd az embereknek, hiszen az Ő felelősségük lesz, ha Stohl mondjuk úgy 6 év múlva (amikorra talán elfelejtik, hogy mit írtak alá) ismét alkoholosan, drogosan esetleg halálos kimenetelű balesetet okoz?

Mert 2002-ben már volt egy brutális (isteni) figyelmeztetés, amelynek SZÁNOM-BÁNOM-ja alig 2 évig tartott!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.