Mintegy 7,5 millió forint értékű arany ékszer volt a zsákmánya annak a három szerbiai állampolgárságú férfinak, aki szerdán rabolt ki egy szegedi üzletet - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t. Az elkövetőket a bűncselekmény után nem sokkal elfogták.

Szenti Szabolcs elmondta, szerdán délelőtt Szeged belvárosának egyik - arany ékszereket is árusító - üzletébe ment be három fekete ruhás férfi. A két eladót könnygázspay-vel lefújva ártalmatlanná tették, és egy sporttáskába jelentős mennyiségű ékszert pakoltak be, majd elhagyták a helyszínt.

Az egyik eladónak sikerült bekapcsolnia a riasztót, a rendőrség azonnal a helyszínre ért, majd gyors adatgyűjtést és tanúkihallgatást követően elrendelték a gyanúsítottak meneküléséhez használt autó körözését - tudatta a százados.

Nem sokkal a rablás elkövetése után észre is vették a járművet az 55-ös úton a mórahalmi rendőrörs munkatársai, utánaindultak, félreállították, majd igazoltatták a benne ülő két fiatalembert. Egyikőjük, a 23 éves sofőr nagyon zavartan viselkedett, ez feltűnt a rendőröknek, ezért fölnyittatták a csomagtartót, ahol a harmadik férfi rejtőzött a megszerzett zsákmánnyal együtt - közölte a szóvivő.

A férfiakat őrizetbe vették. Kihallgatásukkor kiderült, hogy előre megtervezték a rablás részleteit, és kifejezetten ezért érkeztek Szegedre. Egyikőjük azzal indokolta tettét, hogy nehéz körülmények között élnek Szerbiában.

A rendőrség felfegyverkezve, csoportosan, jelentős értékre elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a három szerbiai férfi ellen, és kezdeményezi előzetes letartóztatásukat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.