Budapest - Megadóztathatja a futóversenyeket a fővárosi önkormányzat. A Fővárosi Közgyűlés szerdán tárgyalja az erről szóló előterjesztést, amelyben nem tagadják, a díjjal csökkenteni szeretnék a közterületi sportesemények számát, hogy ne zavarják olyan gyakran a közlekedést.

Forrás: Blikk
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Tessenek kivetni súlyadót is a futókra,a járművek súlyadójának mintájára, mert terhelik és koptatják a közutat! Ahány kiló a futkározó annyiszor 10 Ft.Majd nem futkároznak!Menjenek a földútra ,ott nem zavarnak senkit,és még jó levegőn is vannak. Az egész futkosás a magamutogatásról szól a belvárosban !Ez vonatkozhatna a kerékpárosokra is. Elvégre sportos nemzet vagyunk.Adósportos !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pictor
Lassan rá lehet mondani, hogy adóállamban élünk, és azon sem csodálkoznék, ha a gyaloglást is megadóztatnák.
almosd
A futóknak még levegő adót is kellene fizetni, mert több levegőt vesznek magukhoz futás közben ,és ne adj isten még elfogy.
Igazsagoszto
A gyaloglás az majdnem futás, úgyhogy számíthatunk a megadóztatására !
Valóban, a túlzott mértékű O2 fogyasztás, és CO2 kibocsátás még az ország CO2 mérlegét is rontja, eladható kvótáit is csökkenti, ezért is egyértelműen megadóztatandó !
Sokkal logikusabb, mint pl. az étcsokit csipsz-adó címen, mint "egészségtelen" élelmiszert megadóztatni- miközben igenis egészséges.
Feraj49
Tessenek kivetni súlyadót is a futókra,a járművek súlyadójának mintájára, mert terhelik és koptatják a közutat! Ahány kiló a futkározó annyiszor 10 Ft.Majd nem futkároznak!Menjenek a földútra ,ott nem zavarnak senkit,és még jó levegőn is vannak. Az egész futkosás a magamutogatásról szól a belvárosban !Ez vonatkozhatna a kerékpárosokra is. Elvégre sportos nemzet vagyunk.Adósportos !
profon
És mi lesz azokkal akik a buszok után futnak ???
adrenalink
@profon: Vagy a nők után..., esetleg futóbolondok...
Dulcinea
Holnap már izzadság adó is lesz, hisz akik futnak izzadnak, a tetejébe meg a "levegőt" is szennyezik!
Dulcinea
@profon: Azok a hanyagságuk miatt kiemelt adót kötelesek fizetni! Miért nem indultak időben!
silber13
A focistáknál meg góladót kell kivetni. Az adó,mely legyen 25% azt jelenti, hogy az rúgott gólok egynegyede Vitya tulajdonába kerülne, így egy idény alatt összejönne neki az aranylabdára való gólmennyiség, mely elsmerést köszönettel, fényes ünnepségek között átvenné! Ja? Még valami!Természetesen az öngól is számítana!
Feraj49
@silber13: Ez nem is egy rossz ötlet,hiszen a focisták a gólok után prémiumot kapnak,illetve "felértékelődnek" ,ezáltal magasabb jövedelemre tesznek szert!Küld el az ötleted az adóhivatalnak,lehet Te is kapsz prémiumot érte, ma már azokat jutalmazzák aki több adófajtát talál ki! Egy kis mellékes sosem árt!
Dulcinea
@Feraj49: Akkor a focistákra tessék a halmozott adót kivetni! Ugye mindjárt a gól adó, futás adó, izzadás adó, levegő adó, szennyezés adó, adó, adó, adó, adó! Ha mindezt kivetik rájuk akkor talán ők lesznek az elsők akik eltakarítják az útból végleg a vezírt!
Feraj49
@Dulcinea: Gondolod,hogy Holló a Hollónak "kivájja a szemét" ?Vezér is focizik,időnként az idegeinkkel !
Dulcinea
@Feraj49: Kizárólag csak a mi idegeinkkel, és úgy tűnik nem végez félmunkát, rosszabb mint a Hirosimai bombázás!
lópicigáspár
Senki sem gondolt arra, hogy micsoda környezetszennyezés, ha valaki futás közben fingani mer!
kerék
Már nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek?
Ezek a barmok valóban csak ülnek az asztaluknál és arról gondolkodnak : na ma mi a szart adóztassunk meg?

Lassan bevezethetnék a kurva-adó és akkor fizethetnek majd a kedves anyukájuk után.

Amúgy meg egyértelmű mire megy ki a játék, legalábbis én úgy veszem észre, hogy próbálnak mindenkit elszigetelve tartani...hogy ne netezzünk, ne telefonálgassunk, ne akarjunk menni sehova, maradjunk otthon és ne törődjünk azzal, hogy a kormány mit csinál. Érdekes a TV nézést nem adóztatják...nézzük azt a sok faszságot amit a képünkbe tolnak és addig sincs probléma a néppel.
"Kenyeret és cirkuszt a népnek"! És amíg van cirkusz nem zavarja, hogy kenyér nincs.
Cirkusz meg ugye van a TV-ben meg az ember csak azt nézi, hogy tud megélni...és míg próbál igazodni egy új adóhoz, addig behoznak egy újabbat.

Ez csak egy vélemény, én így látom pl. szüleimen , mivel TV-t nem nézek.
lópicigáspár
@kerék: Pedig a Discovery-n és a NatGeo-n vannak szép műsorok. :-)
kerék
@lópicigáspár: Ez igaz (: De én nem is ezekről a csatornákról beszéltem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.