A volt államfő irodája hétfői közleményében hangsúlyozza: Schmitt Pál az ország jelenlegi gazdasági helyzetére tekintettel döntött így, megköszönve a kormánynak azt a lehetőséget, hogy a hatályos törvények értelmében állami ingatlant biztosítottak volna lakhatásához.

A köztársasági elnök jogállásáról és javadalmazásáról szóló törvény értelmében a korábbi államfőket kérelmükre megfelelő lakáshasználati jog illeti meg; a lakást és a fenntartását a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) biztosítja.

A jogszabály alapján a volt köztársasági elnököket havonta a mindenkori elnöki tiszteletdíj - jelenleg másfélmillió forintos - összegének megfelelő juttatás, gépkocsihasználat és sofőr, kéttagú titkárság, valamint térítésmentes egészségügyi ellátás is megilleti.

Schmitt Pál idén április 2-án mondott le tisztségéről, miután a Semmelweis Egyetem megfosztotta doktori címétől, az Országgyűlés ezt követően, május 2-án Áder Jánost választotta köztársasági elnökké.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fater59
...rögtön elsírom magam , ettől a nagylelkűségtől !
( Loptál eleget , neked mindegy volt , hogy, hogy hívták a rendszert , és éppen melyik segg volt az aktuális !)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KöBüKi
Tisztességesebb ember ettől jóval kisebb szégyenben is min.főbe lövi magát.!
Igy nyalipalihoz jobban illene a koporsó,legalább egy kicsit javithatna a tisztességi indexén.!!!
yazo64
@Kutyafüle: Talán mert Orbán úgy gondolja, addig is terelődik a figyelem róla amíg Paját jó keresztény módjára bedobja az oroszlánok közé:)
adrenalink
@Kutyafüle: 17:55-re Akire Te gondolsz, az Schmidt Pál.
Kutyafüle
@adrenalink: Úgy emlékezem, ezt olvastam...
sokanvagyunk
Emlékeztet ez a jóember egy szocialista honvédelmi miniszterre Czinege, akinek örök emléket állított a Markos-Nádas-Boncz trió. Ökörszem elvtárs lemond... mindenről lemond...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.