Pokrócba csavarva összekuporodni a díványon, ölünkben egy meséskönyvvel, kiszakadva a hétköznapokból, elvonatkoztatva a valóságtól. Nincsen más, csak mi és a mese. Ugye milyen szép és ritka pillanat lenne ez, még felnőtt korban is? A gyermekkorról már nem is beszélve! A csemeték életében a mese, a mesélés ugyanis fontos helyet kéne, hogy elfoglaljon.

Forrás: newsee.hu
Feltöltő: Newsee.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyafüle
Nem tudok elszakadni a mesevilágtól még felnőtt korban sem. Aki egyszer megszerette a meséket, örökké a szívébe zárja. Én a magyar népmeséket szeretem, Benedek Elek, és Illyés Gyula feldolgozásait. DE ha jókat akarok mulatni, akkor előveszem a bukovonai népmeséket, mert ezekben még őrzik az ősi magyarság szokásait, időnként a pogány vallás elemeit, és persze a szókimondó humorát nagyon kedvelem. Az én kedvenc mesém A Tündér Ilona és Árgyélus Királyfi, A két bors ökröcske, A Fehérlófia, A veres tehén, A Gyöngyvirág Palkó, a Szekfű és Ibolya, Ribike, és persze a sok állatmesék. A magyar mesékben mindíg győz az igazság, a gonosz megbűnhődik, és győzni fog a jóság. Ezért szeretem, mert megnyugtató a vége, és nem szomorú.
Az Andersen mesék és a Grimm mesék is szépek, de sokszor szomorúak.
Még érdemes elolvasni a székelyek Jézusról és Szent Péterről szóló meséiket. Nagyon tanulságosak. A székelyek az állatmesékben emberi tulajdonságokkal ruházzák fel az állatokat, így nagyon érdekes tükörképet kapunk arról, hogy milyen gyarlók vagyunk mi emberek:))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
varrólány
@Kutyafüle: Az Ablak -Zsiráf a régi szocialista kiadásúban van nagy érték! :-))
A másik kettő nincs meg.
Egyszer leltározni kellene mert annyi van hogy nem tudom hol kezdődik az eleje.
A Világszép Nádszálkisasszony is van. Varga Katalin: Én Te Ő az jó nyelvtani könyv.
Feraj49
Tegnap utaztak haza a lányomékkal a két lány unokám 2,2 éves Csenge és az 5 éves Luca.Bizony lefekvés előtt-bár a lányom minden este mesél nekik - most a mamának és a papának kellett mesét olvasni . Amit meg ismertek azt az Ő szavaikkal mesélték el nekünk. Ismételtem megtapasztaltuk a gyerekek képzeletvilágát ,találékonyságát, szófordulatát . Milyen hatalmas erővel rendelkezik a mese! Magatartási formákat
oktató ,maradandó élményt ad számukra . Lapozás közben kérdezte a kis Csenge ezt a mesét szereted?Ha válaszoltam,hogy nem,akkor a kis selypítő hangján kérdezve-"akkor ellapozzam"?
Ha náluk vagyunk,vagy ők jönnek el videó felvételek is készülnek,mert abból "élünk" a következő találkozásig .

Gondolom mások is így vannak ezzel !
Kutyafüle
@varrólány: A Misi Mókus is aranyos volt, most kapsz tőlem egy kis mókus röhögést, ha nem vagyok béna, és sikerült idemásolnom:)) Néha nagyon béna vagyok!!!

www.youtube.com/watch?v=SN89zK24ruE
Kutyafüle
@Feraj49: Ez az együttlét öröme, így ahogy elmeséled:))
verőce21
Élmény volt ezeket a hozzászólásokat most elolvasni. Olyan, mintha közben nekem meséltetek volna. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.