A tetováláshoz használt festékek rákkeltő összetevőket tartalmaznak és olyan színanyagokat, amelyek az autólakkokban is megtalálhatók. Arról nem is beszélve, hogy a tetoválás eltávolítása is kockázatos és ártalmas az egészségre. Scarlett Johansson egy naplementét ábrázoló képet tetováltatott a karjára, Ariane Friedrich magasugrónőnek pedig a hátán díszeleg egy ugró tigris, és még folytathatnánk a felsorolást. A tetoválás napjainkban főleg a 14 és 34 közötti korosztályban népszerű. Az egészségre gyakorolt káros hatásairól azonban alig esik szó. Azzal a legtöbben tisztában vannak, hogy a tetoválás során kialakulhat fertőzés, gyulladás, allergia. A hosszú távú következményekkel azonban már kevesebben számolnak, a színanyagok bejutnak a bőr mélyebb rétegeibe, és a vérárammal, nyirokkeringéssel akár a belső szervekhez is elérhetnek. A tetoválást viselők nyirokcsomóiban kimutathatóak a tetováláshoz használt pigmentek.

Forrás: msn.mainap.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csikknorisz
@Zsoel: Engem sem, de attól függetlenül hülye riogatásnak tartom. Aki nem akar rákos lenni, meg se szülessen, mindig van valami "sláger". Szódavíztől kezdve a mittudoménmicsodáig már minden volt rákkeltő, mindig előrukkolnak valamivel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ila51
@darwin: sólet , füstölt libacombbal ? Holnap vendégeim lesznek , azzal mérgezem Őket :))
darwin
@ila51: A mai menüm .Bableves füstölt tarjával,csipkedettel és palacsinta.
Hááát...Én is inkább tőle,mint érte.
Dulcinea
Na most, hogy ennyire veszélyes lett a tetoválás, kénytelen leszek kipróbálni...:)))))))))))))
darwin
@nemkati: Egy tojás,liszt ,jó keményre gyúrni és apróra elcsipkedni.Friss borsólevesbe,bablevesbe nagyon finom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.